Tilberedningstid
Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm
Det skal du bruge
2-3 personer til buffet eller forret evt. til børn
4-6 bimørbrad a 30-50 g eller 1 lille afpudset
svinemørbrad eller Mørbrad Royal 225-250 g
4-6 træspid
salt og
peber
200 g kogte løse ris - svarer til ca. ¾ dl rå ris
1 kiwi
1/6
- 1/8 melon gerne cantaloup
¼ -½ rød peberfrugt
1 lime
Sådan gør du
Spørg slagteren om du kan få bimørbrad eller tag dem
selv af de svinemørbrad, du køber, som ikke er afpudsede - de er ofte
vakuumerede. Bimørbraden er 15-20 cm lang og på tykkelse med en lillefinger. Den
skal ikke afpudses - senen bliver mør ved stegning.
Hvis du ikke kan få/har
bimørbrad, så kan du bruge en lille afpudset svinemørbrad og dele den i 4-6
strimler på langs og bruge dem, som angivet ved bimørbrad.
Læg spiddene i
koldt vand.
Sæt spiddene midt igennem kødet.
Dup kødet tørt med
køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Grill kødet et par minutter i alt. Vend
kødet under stegning.
Kog risene, hvis de ikke er kogte.
Skær kiwi og
melon i tern. Skær peberfrugt i strimler.
Bland den kolde eller lunkne ris med
frugter og pres saften af ½ lime over.
Skær resten af limen i både og server
dem til.
Tips
- Hvis der laves dobbeltportion passer det til en middagsret.
- Portionen kan gøres større eller mindre alt efter behov og formål.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 46%
Fedt 21%
1110 kJ - 265 kcal