Svinemørbrad med salvie og pastagratin

Svinemørbrad med salvie og pastagratin

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Svinemørbrad med salvie og pastagratin

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
1 tsk groft salt
1 tsk frisk eller tørret salvie
3 sorte peberkorn
2 tsk olie

Pastagratin
75 g pasta, fx skruer eller 150 g kogt pasta
1 squash, 250 g
1-2 røde peberfrugter
1-2 fed hvidløg
2 dl mini- eller letmælk
1 spsk hvedemel
25 g revet ost, max 30+

 


Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader.
Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Stød salt, salvie og peber i en morter og gnid kødet med blandingen. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Læg kødet i et lille ovnfast fad og stik et stegetermometer i kødet. Sæt fadet midt i ovnen. Lad mørbraden stege ca. 20 minutter - til centrumtemperaturen er 62-65 grader.

Kog pastaen, hvis du ikke har en rest kogt pasta. Svits tern af squash og peberfrugt på panden sammen med knust hvidløg. Tilsæt mælk rørt sammen med mel og lad saucen koge godt igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt kogt pasta og revet ost. Fyld det i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ca. 20 minutter.

Tag mørbraden ud af ovnen, når den er færdig. Skru op til 250 grader eller tænd grillen og lad pastagratinen få en gylden overflade. Skær mørbraden i skiver.

Tips

  • Pastagratinen kan laves tidligere på dagen og stilles i køleskabet, indtil den skal i ovnen og bages.
  • Skinkemignon kan bruges i stedet for svinemørbrad.
  • Koteletter, skinkeschnitzler, medaljoner af svinefilet kan serveres med pastagratin.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 37%
Fedt 26%
2160 kJ - 515 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo