Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
1 tsk
groft salt
1 tsk frisk eller tørret salvie
3 sorte peberkorn
2 tsk
olie
Pastagratin
75 g pasta, fx skruer eller 150 g
kogt pasta
1 squash, 250 g
1-2 røde peberfrugter
1-2 fed hvidløg
2
dl mini- eller letmælk
1 spsk hvedemel
25 g revet ost, max
30+
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160 grader.
Fjern sølvsenen på
svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Stød
salt, salvie og peber i en morter og gnid kødet med blandingen. Lad olien blive
varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2
minutter i alt. Læg kødet i et lille ovnfast fad og stik et stegetermometer i
kødet. Sæt fadet midt i ovnen. Lad mørbraden stege ca. 20 minutter - til
centrumtemperaturen er 62-65 grader.
Kog pastaen, hvis du ikke har en
rest kogt pasta. Svits tern af squash og peberfrugt på panden sammen med knust
hvidløg. Tilsæt mælk rørt sammen med mel og lad saucen koge godt igennem. Smag
til med salt og peber. Tilsæt kogt pasta og revet ost. Fyld det i et ovnfast fad
og sæt det i ovnen ca. 20 minutter.
Tag mørbraden ud af ovnen, når den er
færdig. Skru op til 250 grader eller tænd grillen og lad pastagratinen få en
gylden overflade. Skær mørbraden i skiver.
Tips
- Pastagratinen kan laves tidligere på dagen og stilles i køleskabet, indtil den skal i ovnen og bages.
- Skinkemignon kan bruges i stedet for svinemørbrad.
- Koteletter, skinkeschnitzler, medaljoner af svinefilet kan serveres med pastagratin.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 37%
Fedt 26%
2160 kJ - 515 kcal
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person