Svinemørbrad med forårsgrøntsager og persillesky

Svinemørbrad med forårsgrøntsager og persillesky

Af Michael Christensen | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset svinemørbrad, 500-600 g

Forårsgrøntsager
600-800 g grøntsager
vælg mellem nye gulerødder, sukkerærter, grønne asparges, forårsløg, bønner, artiskokbunde og majroer

Persillesky
1 persillerod
2 dl bouillon
20 g smør
1 bundt persille

Tilbehør

250 g brød

Sådan gør du

Skær grøntsager til forårsgrøntsager i passende mundrette stykker.

Fjern sølvsenen fra svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 2 cm tykke skiver.

Skær persilleroden i tern og kog dem møre i bouillonen. Tag persilleroden op i en blender.

Kog mørbradstykkerne evt. ad flere omgange i bouillonen ved svag varme i ca. 3 minutter. Tag kødet op og dæk det med stanniol.

Kog grøntsagerne i bouillonen. Kom først de grøntsager i, som har længst kogetid og til sidst, dem som kun skal koge et øjeblik fx sukkerærter. Væsken behøver ikke at dække. Grøntsagerne skal koges, så de stadig har bid.

Vend kødet og skyen, som er løbet fra kødet, ned i grøntsagerne et øjeblik, så kødet er varmt og svagt rosa eller lige netop gennemkogt.

Hæld væsken i blenderen sammen med den kogte persillerod, smørret og persillen. Blend saucen sammen og smag den til med salt og peber.

Tips

  • Kødet kan steges et par minutter på hver side på en pande, i stedet for at være kogt.
  • I stedet for persille i saucen kan bruges brøndkarse eller basilikum.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 41%
Fedt 25%
1915 kJ - 455 kcal