Svinemørbrad med bagte rødbeder

Svinemørbrad med bagte rødbeder

Af Pernille Bækgaard | Efterår, Vinter | Frokost | Gæster, Jul, Weekend, Fest


Svinemørbrad med bagte rødbeder

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

Frokostret til 4 personer

1 afpudset svinemørbrad, ca. 500 g
3 grene frisk rosmarin
½ spsk olie
Salt og peber

Bagte rødbeder
250 g rødbeder - gerne små
1 spsk olivenolie
Salt og peber
2 ansjoser
1 spsk kapers
75 g grønne oliven
1 bundt brøndkarse

 

Tilbehør

300 g brød

Sådan gør du

Skræl rødbederne og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm (hvis man ikke kan få de små hele rødbeder). Vend dem i olivenolie, salt, peber og finthakkede ansjoser (pas på med salt, da ansjoser i sig selv er salte). Kom det i et ovnfast fad, læg stanniol over og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter. Tag rødbederne ud, mens de er lune vendes de med kapers og oliven. Lad det hele afkøle lidt. Ved servering vendes rødbederne med masser af frisk brøndkarse.

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme, læg rosmarin på panden og brun kødet på alle sider 1-2 minutter i alt. Læg mørbraden og rosmarin i et ovnfast fad og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter til centrumtemperaturen er 65-70 grader. Skær kødet i tynde skiver på skrå.

Retten kan serveres lun eller kold.

Tips

  • Ved en centrumtemperatur på 65 grader vil kødet være svagt rosa og ved 70 grader gennemstegt. Hvis kødet ønskes rosa steges det til 62 grader.
  • Retten kan serveres som en middagsret med kartofler.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 41%
Fedt 30%
1985 kJ - 470 kcal