Svineleversauté med salsa

Svineleversauté med salsa

Af Sandra Leigh Draznin | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

600 g svinelever, 1 cm tykke skiver
6 tomater
30 g durumhvedemel eller almindeligt hvedemel
Salt og peber
25 g smør

Frisk salvie eller tørret

Salsa
2 grønne peberfrugter
2 gule peberfrugter
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 citron
2 spsk olivenolie

 


Tilbehør

Brød, 300 g

Sådan gør du

Salsa
Skær peberfrugterne i små tern. Bland dem med finthakket rødløg, presset hvidløg og fintreven citronskal. Rør olien i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær tomaterne i både.

Fjern eventuelle sener på leverskiverne og vend dem i melet, der er blandet med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun leveren ca. 2 minutter på hver side. Tilsæt grofthakkede salvieblade eller tørret salvie efter smag samt tomatbåde.
Vend det forsigtigt og lad det hele stege nogle minutter, så tomaterne er varme og leveren er lige netop gennemstegt.

Smag til med salt og peber.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 42%
Fedt 31%
2570 kJ - 610 kcal