Griseleversauté med salsa

Velsmagende, krydret griseleversauté med tomater og peberfrugtsalsa. Serveres med brød til.

Af Sandra Leigh Draznin | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

600 g griselever, 1 cm tykke skiver 
6 tomater
30 g durumhvedemel eller almindeligt hvedemel
Salt
Peber 
25 g smør
Frisk salvie eller tørret

Salsa
2 grønne peberfrugter
2 gule peberfrugter
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 citron
2 spsk olivenolie

 

 

Tilbehør

Fuldkornsbrød, 300 g

Sådan gør du

Salsa

  1. Skær peberfrugterne i små tern.
  2. Bland dem med finthakket rødløg, presset hvidløg og fintreven citronskal.
  3. Rør olien i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Tomater

  1. Skær tomaterne i både.

Kødet

  1. Fjern eventuelle sener på leverskiverne og vend dem i melet, der er blandet med salt og peber.
  2. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  3. Brun leveren ca. 2 minutter på hver side.
  4. Tilsæt grofthakkede salvieblade eller tørret salvie efter smag samt tomatbåde.
  5. Vend det forsigtigt og lad det hele stege nogle minutter, så tomaterne er varme og leveren er lige netop gennemstegt.
  6. Smag til med salt og peber.

Energifordeling

Nu hedder det griselever. Tidligere hed udskæringen svinelever.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 590 g af retten): 

Energi: 2516 kJ (599 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 58 g

kostfibre: 10 g

fedt: 21 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 427 kJ (102 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g