Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g svinelever, 1 cm tykke skiver
6 tomater
30 g durumhvedemel eller almindeligt hvedemel
Salt og peber
25 g smør
Frisk salvie eller tørret
Salsa
2 grønne peberfrugter
2 gule peberfrugter
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 citron
2 spsk olivenolie
Tilbehør
Brød, 300 g
Sådan gør du
Salsa
Skær peberfrugterne i små tern. Bland dem med finthakket rødløg, presset hvidløg og fintreven citronskal. Rør olien i og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær tomaterne i både.
Fjern eventuelle sener på leverskiverne og vend dem i melet, der er blandet med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun leveren ca. 2 minutter på hver side.
Tilsæt grofthakkede salvieblade eller tørret salvie efter smag samt tomatbåde.
Vend det forsigtigt og lad det hele stege nogle minutter, så tomaterne er varme og leveren er lige netop gennemstegt.
Smag
til med salt og peber.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 42%
Fedt 31%
2570 kJ - 610 kcal