Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 voksne + 2 små børn
3 svinekoteletter uden ben,
ca. 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
15 g smør eller margarine
¾ kg store kartofler
250 g frosne suppeurter
1-2 dl bouillon eller vand
Salt, peber
Evt. persille
Tilbehør
250 g grønt, fx grønne bønner
Sådan gør du
Skær kartoflerne i tynde skiver. Læg dem lagvis med suppeurter i en sauterpande eller en stor
gryde. Drys med salt og peber mellem lagene. Slut af med suppeurter og spæd med bouillon eller vand. Lad blandingen simre under låg, til den er mør - ca. 20 minutter. Drys hakket persille på ved servering.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun koteletterne ved god varme 1 minut på hver side på en pande i gyldent smør. Skur ned til middel varme og lad dem stege færdige ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Kog bønnerne.
TIL BARNET OVER 12
MÅNEDER
Skær kødet ud i mindre stykker og anret kød, urtekartofler og bønner hver for sig. Tilsæt ½ tsk smør.
TIL SPÆDBARNET (7-10
MÅNEDER)
Mos
nogle skefulde urtekartofler, lidt bønner og ca. 2 cm kød fra den ene kotelet
med lidt af væsken fra kartoflerne i en hurtighakker eller persillehakker. Eller
mos urtekartofler med gaffel el skær bønner og kød i meget små stykker. Tilsæt 1
tsk smør.
Tips
- Mos tilsat rå, hakket persille må ikke gemmes til senere brug.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Med fedtkant
Protein 26%
Kulhydrat 45%
Fedt 29%
6681 kJ - 1590 kcal
Uden fedtkant
Protein 30%
kulhydrat 52%
Fedt 18%
5778 kJ - 1375 kcal
til barnet over 12 måneder:
Protein 21%
Kulhydrat 46%
Fedt 33%
800 kJ -190 Kcal
til spædbarnet:
Protein 18%
Kulhydrat 44%
Fedt 38%
790 kJ - 190 Kcal