Svinekoteletter med lynstegte grøntsager

Svinekoteletter med lynstegte grøntsager

Af Vibeke Lehn | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 svinekoteletter uden ben, ca. 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
10 g smør eller margarine

Lynstegte grøntsager
2 store kartofler
½ squash, 125 g
1 broccolistok, 200 g
1 rødløg
3-4 stykker soltørrede tomater
1 spsk olie
Salt og peber
Et par kviste frisk timian

 

Sådan gør du

Skær kartofler og squash i lange tændstiktynde strimler og broccoli i små buketter. Pil løget og skær det i strimler. Skær tomater i tynde strimler. Varm olien i en stor pande. Kom det strimlede løg på panden og svits det 1-2 minutter. Kom kartoflerne på panden. Vend dem ofte.
Kom resten af grøntsagerne på panden 6 minutter senere. Rist dem under hyppig omrøring i ca. 3 minutter. Smag til med salt og peber. Drys med timian.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side.

Tips

  • Til lynstegte grøntsager kan der ud over kartofler bruges fx gulerødder og porrer eller peberfrugter og aubergine.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Med fedtkant
Protein 25%
Kulhydrat 35%
Fedt 40%
2025 kJ - 480 kcal

Uden fedtkant
Protein 32%
kulhydrat 40%
Fedt 28%
1860 kJ - 445 kcal