Svinekotelet med spinat, majs og tomat

Svinekotelet med spinat, majs og tomat

Af Inge Lotz | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g 
Salt og peber
2 tsk provencekrydderi
10 g smør eller margarine

500 g frisk spinat eller 2 porrer
150 g majskerner, friske eller fra dåse
10 cherrytomater

Dressing
1 spsk vineddike, evt. hvidvin
1 spsk tomatpuré
1 spsk olie
1 spsk vand
Salt og peber

 

Tilbehør

Groft brød, 100 g

Sådan gør du

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med peber og provencekrydderi. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 3 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte. Krydr med salt.

Ryst ingredienserne til dressingen sammen.

Rens spinaten eller porrerne. Kom spinat eller porrer i skiver i letsaltet vand og kog i ca. 3 minutter. Hæld vandet fra. Kog majskerner efter posens anvisning og hæld vandet fra. Majs fra dåse dryppes af og anvendes direkte. Halvér tomaterne. Bland spinat/porrer med majs og tomat.
Kom dressingen over grøntsagerne og servér til koteletten.

Tips

  • Nakkekoteletter kan også anvendes. Stegetiden efter bruning er 6-7 minutter på hver side ved middel varme.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Med fedtkant
Protein 28%
Kulhydrat 41%
Fedt 31%
2335 kJ - 560 kcal

Uden fedtkant
Protein 32%
Kulhydrat 47%
Fedt 31%
2065 kJ - 490 kcal