Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
2 tsk provencekrydderi
10 g smør eller margarine
500 g frisk spinat eller 2 porrer
150 g majskerner, friske eller fra dåse
10 cherrytomater
Dressing
1 spsk vineddike, evt. hvidvin
1 spsk tomatpuré
1 spsk olie
1 spsk vand
Salt og peber
Tilbehør
Groft brød, 100 g
Sådan gør du
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med peber og provencekrydderi. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 3 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte. Krydr med salt.
Ryst ingredienserne til dressingen sammen.
Rens spinaten eller porrerne. Kom spinat eller porrer i skiver i letsaltet vand og kog i ca. 3 minutter. Hæld vandet fra. Kog majskerner efter posens anvisning og hæld vandet fra. Majs fra dåse dryppes af og anvendes direkte. Halvér tomaterne. Bland spinat/porrer med majs og tomat.
Kom dressingen over grøntsagerne og servér til koteletten.
Tips
- Nakkekoteletter kan også anvendes. Stegetiden efter bruning er 6-7 minutter på hver side ved middel varme.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Med fedtkant
Protein 28%
Kulhydrat 41%
Fedt 31%
2335 kJ - 560 kcal
Uden fedtkant
Protein 32%
Kulhydrat 47%
Fedt 31%
2065 kJ - 490 kcal