Det skal du bruge
4-6 personer
1-1½ kg svinekam uden svær med 3 mm spæk og uden ben150 g bacon i skiver
salt og peber
1-1½ dl vand
1 kvist timian
Sovs
40 g smør eller margarine
50 g hvedemel
5-6 dl letmælk
salt
kulør
½-1 dl piskefløde
1 spsk ribsgelé eller syltede tyttebær
1 tsk Danablu
Tilbehør
1 kg ovnstegte kartofler
4-6 halve pærer med tyttebær
250 g ristede svampe, evt. champignon
Ca. 2 timer, heraf ca. 1¼ time i ovn
Sådan gør du
Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem. Læg ½ skive bacon i hvert snit.Læg kødet i en lille bradepande. Krydr med salt og peber. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring. Smag sovsen til med salt og giv den et par dråber kulør. Hæld sovsen over kødet, hæld 1-1½ dl vand ved og læg en timiankvist i bradepanden.
Steg kødet i bradepanden i alt ca. 1 time. Tag kødet ud af ovnen.
Si skyen fra kødet ned i en gryde, tilsæt piskefløde og kog saucen igennem. Smag til med salt, ribsgelé og Danablu.
Tips
- Nakkekam kan bruges i stedet for svinekam.
- Se også opskrift på svinekam på grill.