Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
700 g svinekam uden ben med 3 mm spæk
1 spsk citronpeber
Salt
Provencekartofler
1 kg små kartofler
¾ liter
bouillon
250 g cherrytomater
3 tynde porrer
3 rødløg
8 store fed
hvidløg
60 g soltørrede tomater
2 kviste rosmarin
2 spsk kapers
2
tsk citronpeber
Sådan gør du
Halver kartoflerne og kog dem næsten møre i
bouillonen, ca. 10 minutter. Halver cherrytomaterne. Skær porrerne i 5 cm lange
stykker. Skær løgene i både. Fordel løg og tomater i ovnens bradepande, med
upillede hvidløg, soltørrede tomater, rosmarin og kapers. Krydr med salt og
citronpeber. Hæld kartofler og bouillon over grøntsagerne.
Krydr kødet
hele vejen rundt med citronpeber og salt. Læg kødet på risten med fedtsiden
opad. Stil risten midt i ovnen over bradepanden med kartofler og grøntsager.
Tænd ovnen på 180 grader. Steg kødet med kartofler og grøntsager i ovnen
i 45 - 60 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65
grader i kødet.
Tips
- Filet Royal eller svinemørbrad kan bruges i stedet for svinekam.
- Vælg grøntsager efter årstiden. Om efteråret er rodfrugter i tern med kartofler og svampe en god kombination.
- Timian eller salvie kan bruges i stedet for rosmarin.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 40%
Fedt 32%
2820 kJ - 670 kcal