Svinedreng sandwich - 15 stk.

Lækker sandwich med nakkefilet marineret med lakrids og øl, hindbærsyltede rødløg, salat og estragoncreme.

Af Betina Repstock | Hele året | Frokost, Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Svinedreng sandwich

Tilberedningstid

Marinering 1 døgn og stegetid ca. 2 timer. Hvis kødet er stegt ca. 20 minutter

Det skal du bruge

15 sandwich

Lakridsmarineret nakkefilet med øl:
1 nakkefilet, ca. 2 kg
2 fed hvidløg
2 stk mørk øl a 33 cl, fx Mikkeller-øl
1 spsk lakridspulver
1 spsk stødt fennikelfrø
2 spsk groft peber
1-2 spsk salt
2 spsk flydende honning

Hindbærsyltede rødløg:
2 rødløg
½ dl hindbær- eller skovbæreddike
½ dl hindbær evt. frosne
2-3 spsk sukker

Estragoncreme:
1 tsk tørret estragon
2 dl mayonnaise - ca. 300 g
1 spsk dijonsennep
1 tsk brun farin, rørsukker eller sukker
1 tsk sellerisalt
1 spsk æbleeddike
1 tsk gurkemeje

Salat:
1 iceberg
½ spidskål

Tilbehør

15 boller, ca. 900 g

Sådan gør du

Fjern synlig fedt fra kødet.
Læg kødet i et dybt ovnfast fad eller i en stor rugbrødsform. Hak hvidløgene fint og bland øl, lakrids, stødt fennikelfrø, peber, salt og honning. Hæld lagen over og dæk kødet til. Stil det i køleskabet, og lad det marinere et døgn. Hvis lagen ikke dækker kødet, vendes kødet nogle gange i løbet af døgnet.

Stil kødet med lagen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg i 1 time. Vend kødet og steg i yderligere 45 minutter. Hæld lagen fra efter 1 time og 45 minutter og skru ovnen op på 225 grader. Brun kødet ca. 15 minutter.

Mens kødet steger:
Pil rødløg, skær dem igennem på langs og skær dem i tynde skiver. Kom eddike og frosne hindbær i en gryde. Lad det koge mindst 1 minut før løg og sukker tilsættes. Lad det koge ca. ½ minut. Hæld det på glas og lad det afkøle.

Knus eller stød evt. den tørrede estragon. Rør alle ingredienser til estragoncremen sammen og smag den til.
Skyl salat og spidskål. Kom evt. salaten i en salatslynge, så vandet drypper af. Snit salat og spidskål fint og bland det.

Lun bollerne og læg hver bolle sammen med dressing, salat, rødløg og 2 skiver steg.

Tips

  • Lav dobbelt portion af hindbærsyltede rødløg, da de kan opbevares i køleskab i ca. en uge og bruges til andet stegt kød.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen nakkefilet fra gris. Før hed det nakkefilet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 343 g af retten): 

Energi: 2520 kJ (602 kcal)

Protein: 32 g

Kulhydrat: 36 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 35 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 735 kJ (176 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 11 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 10 g