Svensk pølseret – super lækker opskrift på den klassiske ret

Prøv denne lækre opskrift på svensk pølseret. Det er nemt, hurtigt og så smager det bare rigtig skønt.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Svensk pølseret

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

4 personer

2 store løg, ca. 450 g
1½ spsk olie
1 pose frokost eller wienerpølser, ca. 450 g
1-2 tsk mild paprika
3 spsk koncentreret tomatpuré
Evt. 1 spsk tomatketchup
Ca. 2½ dl minimælk
1½ tsk salt 
Peber
¾ kg kogte kartofler
1 dl madlavningsfløde, 9 %
1 bundt purløg

Tilbehør

500 g grønne bønner

 

Sådan gør du

  1. Pil og hak løgene og svits dem i en gryde i olien, til de er gyldne.
  2. Skær pølserne i skrå skiver. Svits pølserne med og drys paprika over. Skru ned til middelvarme.
  3. Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber.
  4. Sæt vand over til grønne bønner, der tilsættes det kogende vand med 1 tsk salt.
  5. Skær kartoflerne i skiver. Kom dem i gryden og vend forsigtigt, så kartoffelskiverne ikke går i stykker.
  6. Varm retten i ca. 5 minutter ved jævn varme, tilsæt fløde, smag til med salt og peber og server med klippet purløg.


Tips

  • Tilsæt den type mælk og fløde, som du har i huset.
  • Prøv også svensk pølseret med ekstra ketchup eller med karry. Tomatketchup gør retten lidt med sød i smagen.
  • Der kan også anvendes andre typer pølser.
  • Retten kan fryses, hvis du har rester tilovers.

Energifordeling

Nu hedder det wienerpølser fremstillet af hakket grisekød. Før hed det wienerpølser fremstillet af hakket svinekød. 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 670 g af retten): 

Energi: 2739 kJ (652 kcal)

protein: 26 g

kulhydrat: 55 g

kostfibre: 10 g

fedt: 35 g

 


Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi:  407 kJ (97 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g