Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
4 personer
2 store løg, ca. 450 g
1½ spsk olie
1 pose frokost eller wienerpølser, ca. 450 g
1-2 tsk mild paprika
3 spsk koncentreret tomatpuré
Evt. 1 spsk tomatketchup
Ca. 2½ dl minimælk
1½ tsk salt
Peber
¾ kg kogte kartofler
1 dl madlavningsfløde, 9 %
1 bundt purløg
Tilbehør
500 g grønne bønner
Sådan gør du
- Pil og hak løgene og svits dem i en gryde i olien, til de er gyldne.
- Skær pølserne i skrå skiver. Svits pølserne med og drys paprika over. Skru ned til middelvarme.
- Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber.
- Sæt vand over til grønne bønner, der tilsættes det kogende vand med 1 tsk salt.
- Skær kartoflerne i skiver. Kom dem i gryden og vend forsigtigt, så kartoffelskiverne ikke går i stykker.
- Varm retten i ca. 5 minutter ved jævn varme, tilsæt fløde, smag til med salt og peber og server med klippet purløg.
Tips
- Tilsæt den type mælk og fløde, som du har i huset.
- Prøv også svensk pølseret med ekstra ketchup eller med karry. Tomatketchup gør retten lidt med sød i smagen.
- Der kan også anvendes andre typer pølser.
- Retten kan fryses, hvis du har rester tilovers.
Energifordeling
Nu hedder det wienerpølser fremstillet af hakket grisekød. Før hed det wienerpølser fremstillet af hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 670 g af retten):
Energi: 2739 kJ (652 kcal)
protein: 26 g
kulhydrat: 55 g
kostfibre: 10 g
fedt: 35 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 407 kJ (97 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g