Tilberedningstid
1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g afpudset okse- eller kalvefilet, eller 4 bøffer af 150 g
12 hele jomfruhummer
1 fed hvidløg
16 grønne asparges
16 hvide asparges
Dressing:
1 bundt kørvel
2 bundt estragon
½ dl rapsolie
½ dl frugteddike
1 dl vand
1 spsk grov sennep
Salt, sukker og peber
Tilbehør
Godt brød, 300 g
Sådan gør du
Tænd op i grillen – mindst ½ time før brug. Den er klar til brug, når kullene er grå, og alle flammer er væk.
Knæk bunden af de grønne asparges og skyl dem.
Skræl de hvide asparges meget omhyggeligt og knæk bunden af.
Skyl og tør kørvel og estragon. Tag de grove stængler fra og blend helt glat sammen med olie, eddike og sennep. Tilsæt lidt vand hvis dressingen er for tyk. Smag det til med salt, sukker og peber.
Pres hvidløget.
Flæk jomfruhummerne fra hale til hoved. Smør de flækkede jomfruhummer med LIDT hvidløg på ”kødsiden”.
Grill jomfruhummer med skallen nedad. Jomfruhummer er meget forskellige i størrelsen, de små skal have ca. 5 minutter, de store op til 15 minutter. Se på dem: Når de bobler, er de færdige.
Grill bøfferne, de skal have 3-4 minutter på hver side.
Grill asparges sammen med bøfferne, de skal have 3-4 minutter på hver side og godt med farve.
Server som på billedet med godt brød og en kold øl til!
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 39%
Kulhydrat 28%
Fedt 33%
2610 kJ - 624 kcal