Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af svinefilet, 2 ½ cm tykke, a 100 g
salt og peber
½ spsk olie
1 løg
1 gulerod
1-2 bagekartofler
1/8 hvidkål eller ¼ spidskål, 200 g
4 skiver stærk chilipølse eller chorizo, ½-1 cm tykke
5 dl kalvebouillon
persille
Tilbehør
150 g brød og evt. revet parmesanost
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien i en gryde ved god varme og brun kødet ca. 1 minut på begge sider. Tag kødet op.
Snit grøntsagerne i tern og strimler og svits dem i gryden. Tilsæt pølse og bouillon. Lad suppen koge under låg ved svag varme ca. 10 minutter. Kog kødet med i suppen i ca. 3 minutter, til kødet er lige netop gennemkogt.
Tag kødet op. Dæk med stanniol, mens suppen gøres klar til servering. Smag suppen til med salt og peber. Hak persillen og kom den i en skål.
Skær kødet i tynde skiver, og server kødet oven på suppen. Giv brød, hakket persille og evt. frisk revet parmesanost til.
Tips
- Peperoni i skiver eller bacon i tern kan bruges i stedet for chilipølse.
- Ca. 400 g almindelige kartofler kan bruges i stedet for bagekartofler.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 53%
Fedt 21%
2510 kJ - 600 kcal