Suppe af medaljon af grisefilet med kål, løg og gulerod

Lækker, mættende suppe med kål, gulerødder, chorizo og lidt mør grisefilet.

Af Pernille Bækgaard | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Suppe af medaljon af svinefilet med kål, løg og gulerod

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af grisefilet, 2 ½ cm tykke, a 100 g 
Salt
Peber
½ spsk olie, fx rapsolie
1 løg
1 gulerod
1-2 bagekartofler
1/8 hvidkål eller ¼ spidskål, 200 g
4 skiver stærk chilipølse eller chorizo, ½-1 cm tykke
5 dl kalvebouillon
Persille 

Tilbehør

150 g fuldkornsbrød og evt. revet parmesanost

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien i en gryde ved god varme og brun kødet ca. 1 minut på begge sider.
  4. Tag kødet op. 
  5. Snit grøntsagerne i tern og strimler og svits dem i gryden.
  6. Tilsæt pølse og bouillon.
  7. Lad suppen koge under låg ved svag varme ca. 10 minutter.
  8. Kog kødet med i suppen i ca. 3 minutter, til kødet er lige netop gennemkogt. 
  9. Tag kødet op. Dæk med stanniol, mens suppen gøres klar til servering.
  10. Smag suppen til med salt og peber. Hak persillen og kom den i en skål. 
  11. Skær kødet i tynde skiver, og server kødet oven på suppen. Giv brød, hakket persille og evt. frisk revet parmesanost til.

Tilbehør

  1. Server fuldkornsbrød, hakket persille og evt. frisk revet parmesanost til.

Tips

  • Peperoni i skiver eller bacon i tern kan bruges i stedet for chilipølse.
  • Ca. 400 g almindelige kartofler kan bruges i stedet for bagekartofler.

Energifordeling

Nu hedder det medaljon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemedaljon fra svin.

Nu hedder det grisebacon. Tidligere hed udskæringen svinebacon.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 570 g af retten): 

Energi: 2953 kJ (703 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 88 g

kostfibre: 10 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 518 kJ (123 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 15 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g