Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af grisefilet, 2 ½ cm tykke, a 100 g
Salt
Peber
½ spsk olie, fx rapsolie
1 løg
1 gulerod
1-2 bagekartofler
1/8 hvidkål eller ¼ spidskål, 200 g
4 skiver stærk chilipølse eller chorizo, ½-1 cm tykke
5 dl kalvebouillon
Persille
Tilbehør
150 g fuldkornsbrød og evt. revet parmesanost
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien i en gryde ved god varme og brun kødet ca. 1 minut på begge sider.
- Tag kødet op.
- Snit grøntsagerne i tern og strimler og svits dem i gryden.
- Tilsæt pølse og bouillon.
- Lad suppen koge under låg ved svag varme ca. 10 minutter.
- Kog kødet med i suppen i ca. 3 minutter, til kødet er lige netop gennemkogt.
- Tag kødet op. Dæk med stanniol, mens suppen gøres klar til servering.
- Smag suppen til med salt og peber. Hak persillen og kom den i en skål.
- Skær kødet i tynde skiver, og server kødet oven på suppen. Giv brød, hakket persille og evt. frisk revet parmesanost til.
Tilbehør
- Server fuldkornsbrød, hakket persille og evt. frisk revet parmesanost til.
Tips
- Peperoni i skiver eller bacon i tern kan bruges i stedet for chilipølse.
- Ca. 400 g almindelige kartofler kan bruges i stedet for bagekartofler.
Energifordeling
Nu hedder det medaljon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemedaljon fra svin.
Nu hedder det grisebacon. Tidligere hed udskæringen svinebacon.
Næringsindhold pr. person (ca. 570 g af retten):
Energi: 2953 kJ (703 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 88 g
kostfibre: 10 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 518 kJ (123 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 15 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g