Stifatho

Stifatho

Af Thomas Castberg | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Stifatho

Tilberedningstid

Ca. 3 timer

Det skal du bruge

4-5 personer

1 kg oksetykkam
1 spsk vindruekerneolie
750 g pillede skalotteløg
1 lille dåse tomatpuré
3 dl rødvin
2 dl mørke rosiner
2 kanelstænger
1 dusk frisk timian
3 laurbærblade
20 hele sorte peberkorn
8 fed pillede hvidløg
1-3 spsk brun farin
Salt
Peber

 

Tilbehør

500 g groft brød

Sådan gør du

Skær oksetykkammen i tern på 4x4 cm. Sæt en tykbundet gryde over stærk varme og kom olien i. Når olien er meget varm, kommes kødet i gryden over to omgange og brunes rigtig godt af.

Tag kødet op og kom de pillede skalotteløg i og steg dem igennem i 4 minutter. Kom tomatpuré i gryden som steges sammen med løgene i 2 minutter.

Kom kød og rødvin i og lad det stå, til rødvinen er kogt ind til næsten ingenting. Skru ned på jævn varme og kom, rosiner, kanelstænger, timian, laurbærblade, sort peber og hvidløg i gryden.

Hæld vand på til det lige dækker kødet. Lad det stå og simre under låg i 1½ time.

Tag låget af og lad det simre videre i en times tid uden låg. Når det er færdigt, skal kødet være helt mørt og saucen mørk og tæt.

Smag det til med brun farin, salt og peber. Server groft brød til.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
Alkohol 4%
4125 kJ - 985 kcal