Stegte rødspættefileter med pesto og grønne asparges

Stegte rødspættefileter med pesto og grønne asparges

Af 2gangeomugen.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag


Stegte rødspættefileter med pesto og grønne asparges

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g rødspættefileter
2 spsk basilikumpesto
16 blade basilikum
2 spsk olivenolie eller smør
Salt og peber
300 g grønne asparges

Pesto:
1 bundt basilikum
½ bundt bredbladet persille
2 dl olivenolie
50 g pinjekerner, ristede
80 g parmesan, revet
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Hak basilikum og persille groft. Kom det i en blender og blend det groft sammen med olie. Tilsæt pinjekerner og parmesanost. Blend det sammen og smag til med salt og peber.
  2. Lav et lille snit på midten af rødspættefileten, på kødsiden, uden at skære igennem.
  3. Læg rødspættefiletere på et stykke bagepapir og smør dem med 1 tsk. pesto på begge sider. Læg nogle basilikumsblade på fisken og fold den sammen.
  4. Steg fisken på en varm pande i olie eller smør i ca. 1 minut på hver side, indtil den er gylden og sprød.
  5. Anret fisken med lidt ekstra pesto, dampede grønne asparges og basilikumsblade.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 45%
Kulhydrat 2%
Fedt 53%
736 kJ – 176 kcal