Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g rødspættefileter
2 spsk basilikumpesto
16 blade basilikum
2 spsk olivenolie eller smør
Salt og peber
300 g grønne asparges
Pesto:
1 bundt basilikum
½ bundt bredbladet persille
2 dl olivenolie
50 g pinjekerner, ristede
80 g parmesan, revet
Salt og peber
Sådan gør du
- Hak basilikum og persille groft. Kom det i en blender og blend det groft sammen med olie. Tilsæt pinjekerner og parmesanost. Blend det sammen og smag til med salt og peber.
- Lav et lille snit på midten af rødspættefileten, på kødsiden, uden at skære igennem.
- Læg rødspættefiletere på et stykke bagepapir og smør dem med 1 tsk. pesto på begge sider. Læg nogle basilikumsblade på fisken og fold den sammen.
- Steg fisken på en varm pande i olie eller smør i ca. 1 minut på hver side, indtil den er gylden og sprød.
- Anret fisken med lidt ekstra pesto, dampede grønne asparges og basilikumsblade.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 45%
Kulhydrat 2%
Fedt 53%
736 kJ – 176 kcal