Stegt rødspætte med rå remoulade og tomater

Stegt rødspætte med rå remoulade og tomater

Af 2gangeomugen.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag


Stegt rødspætte med rå remoulade og tomater

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 hele rødspætter, flåede og rensede
2-3 dl finvalsede havregryn
½  bundt timian
20 g smør
2 spsk olivenolie
200 g cherrytomater røde og gule

Rå remoulade:
120 g pastinak, ca. 1 stk.
120 g gulerod, ca. 1 stk.
2 forårsløg
1 dl god mayonnaise
1 dl skyr
2 tsk Dijonsennep
Salt
Peber

Sådan gør du

  1. Rengør og skræl pastinak og gulerod og riv dem groft.
  2. Snit forårsløg fint og bland dem sammen med de revne rodfrugter, mayonnaise, skyr, sennep og smag til med salt og peber.
  3. Krydr fisken godt med salt og peber.
  4. Hak timian groft og vend det sammen med havregryn og vend fisken déri.
  5. Steg fisken på en slip let-pande i halvt smør og halvt olivenolie, ca. 3 minutter på hver side, indtil den er gylden.
  6. Steg cherrytomater sammen med fisken. Anret fisken på panden, serveres med rå remoulade.

 

 

Tips

  • Man kan også bruge sesamfrø eller mandelmel til panering i stedet for finvalsede havregryn.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 5%
Fedt 71%
1775 kJ – 424 kcal