Stegt minutkotelet glaseret med hyldeblomst og blomkålssalat

Lækker stegt minutkotelet glaseret med hyldeblomst samt blomkålssalat med saltede hasselnødder, tranebær og citron.

Af Kristoffer Wolf | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Stegt svinekotelet glaseret med hyldeblomst samt blomkålssalat med saltede hasselnødder, tranebær og citron

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 minutkoteletter, 2 cm tykke uden fedtkant og ben, ca. 500 g 
Salt og peber
1 spsk olie
3 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
1 spsk hyldeblomsteddike
1 spsk smør

Blomkålssalat
50 g tørrede tranebær
1 spsk sukker
½ dl frugteddike fx hyldeblomsteddike
1 blomkål
2 spsk koldpresset rapsolie
1-2 citroner
20 g hasselnødder
1 potte kørvel

Tilbehør

½ kg kartofler
2 kviste løvstikke

Sådan gør du

Salt koteletterne med 1 knivspids fint salt på hver side. Stil dem i køleskabet min. 15 minutter.

Kog kartoflerne i vand med salt og løvstikke.

Kog tranebær op med sukker, 1 dl vand og eddike og lad dem trække i lagen frem til servering.

Skær de grønne blade samt stokken af blomkålen. Del blomkålen i kvarter, og snit dem papirtyndt med en skarp kniv.
Kom blomkålsskiverne i en skål, og vend dem med rapsolie, 1 tsk fintrevet citronskal, saft af ½ citron, salt og peber.
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de begynder at dufte, og drys med salt og et par dråber vand, det får saltet til at klæbe sig fast på hasselnødderne. Tag hasselnødderne af varmen og hak dem groft.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på panden – det skal sige lyde, når kødet lægges på panden! Brun koteletterne 1 minut på hver side.
Skru ned for varmen. Steg koteletterne yderligere ca. 3 minutter på hver side. Efter 1-2 minutter tilsættes hyldeblomstsaft, hyldeblomsteddike og smør til panden. Lad væsken koge ind, så koteletterne bliver glaserede. Tag kødet af panden.
Hak til sidst kørvelen – gem lidt til pynt - og kom den i salaten med de afdryppede tranebær. Vend godt rundt og smag salaten til.
Skær en citron i både og server dem til.

Tips

  • Koteletterne er mest møre og saftige, hvis de er rosa, så steg dem derfor ikke for længe.
  • Skær en lille flig af det ene hjørne af én af koteletterne og kontroller, at kødet er rosa. Hvis kødet stadigt er råt, tilsættes ½ dl vand på panden, som du koger helt ind med koteletterne.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 455 g af retten): 

Energi: 2337 kJ (556 kcal)

protein: 28 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 6 g

fedt: 7 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 512 kJ (122 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt:  31 g