Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
½ kg medisterpølse
20 g smør eller margarine
1 tsk koncentreret bouillon, fx svinebouillon
Saucejævner
Salt og peber
Kulør
Tilbehør
1 kg kartofler
600 g kogt rødkål
Sådan gør du
Kog kartoflerne.
Prik pølsen med en kødnål eller gaffel og kom den i en gryde eller læg den på en stegepande. Hæld 2 dl vand ved, så pølsen er godt og vel halvt dækket. Kog pølsen 10 minutter ved svag varme under låg.
Tag pølsen af panden og tør den med køkkenrulle. Hæld 2 dl af kogevandet i en lille gryde til sauce, kasser resten.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun pølsen 2-3 minutter på hver side.
Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Varm rødkålen.
Tips
- Undlad evt. at koge medisterpølsen. Steg den på panden. Efter bruning ved god varme skrues ned til svag varme i 8-10 minutter til medisterpølsen er gennemstegt.
- Medisterpølsen kan også serveres med kogte eller stuvede grøntsager, rødkålssalat, rødbeder eller asier.
- Saucen kan jævnes med en meljævning.
Energifordeling
I dag hedder hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten):
Energi: 2399 kJ (571 kcal)
protein: 23 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 7 g
fedt: 27 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 445 kJ (106 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g