Det skal du bruge
4 personer
½ kg medisterpølse20 g smør eller margarine
1 tsk koncentreret bouillon, fx svinebouillon
Saucejævner
Salt og peber
Kulør
Tilbehør
1 kg kartofler600 g kogt rødkål
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Kog kartoflerne.Prik pølsen med en kødnål eller gaffel og kom den i en gryde eller læg den på en stegepande. Hæld 2 dl vand ved, så pølsen er godt og vel halvt dækket. Kog pølsen 10 minutter ved svag varme under låg.
Tag pølsen af panden og tør den med køkkenrulle. Hæld 2 dl af kogevandet i en lille gryde til sauce, kasser resten.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun pølsen 2-3 minutter på hver side.
Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Varm rødkålen.
Tips
- Undlad evt. at koge medisterpølsen. Steg den på panden. Efter bruning ved god varme skrues ned til svag varme i 8-10 minutter til medisterpølsen er gennemstegt.
- Medisterpølsen kan også serveres med kogte eller stuvede grøntsager, rødkålssalat, rødbeder eller asier.
- Saucen kan jævnes med en meljævning.