Stegt medisterpølse med rødkål og kartofler

Gammeldags medisterpølse med traditionelt tilbehør og god brun sovs. Det er aftensmad, som de fleste kan lide det. I opskriften får du svar på, hvor længe pølsen skal koge, og hvordan den skal steges.

Stegt medisterpølse med rødkål og kartofler

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

½ kg medisterpølse
20 g smør eller margarine
1 tsk koncentreret bouillon, fx svinebouillon
saucejævner
salt og peber
kulør

Tilbehør

1 kg kartofler
600 g kogt rødkål

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Prik pølsen med en kødnål eller gaffel og kom den i en gryde eller læg den på en stegepande. Hæld 2 dl vand ved, så pølsen er godt og vel halvt dækket. Kog pølsen 10 minutter ved svag varme under låg.
Tag pølsen af panden og tør den med køkkenrulle. Hæld 2 dl af kogevandet i en lille gryde til sauce, kasser resten.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun pølsen 2-3 minutter på hver side.
Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

Varm rødkålen.

Tips

  • Undlad evt. at koge medisterpølsen. Steg den på panden. Efter bruning ved god varme skrues ned til svag varme i 8-10 minutter til medisterpølsen er gennemstegt.
  • Medisterpølsen kan også serveres med kogte eller stuvede grøntsager, rødkålssalat, rødbeder eller asier. 
  • Saucen kan jævnes med en meljævning.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 14%
Kulhydrat 51%
Fedt 35%
2615 kJ - 625 kcal
Sund hverdagsmad