Stegt medister med mos af gule ærter og æbler

Lækker stegt medister med mos af gule ærter og æbler, hertil timianstegte gulerødder.

Af Mikkel Karstad | Vinter | Hovedretter | Hverdag


Stegt medister med mos af gule ærter og æbler, hertil timianstegte gulerødder

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Medister
500 g medister
1 løg
10 peberkorn
1 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
½ tsk salt
2 tsk olie
Peber

Mos af gule ærter og æbler
300 g gule ærter
2 fed hvidløg
1 tsk olie, fx olivenolie
1½ spsk karry
3-4 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
½ tsk salt
Peber
1 æble

Timianstegte gulerødder
10 gulerødder
2 tsk olie
1 knivspids salt
Peber
2 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
10 kviste timian

Sådan gør du

Skyl gule ærter i kold vand og hæld vandet fra. Pil hvidløg.

Varm olie i en gryde. Rist hvidløg og karry 1 minut ved lav varme.

Tilsæt gule ærter. Vend godt rundt i ærterne og hæld vand ved så det dækker. Kog ærter i 30-40 minutter til ærterne er helt møre og har opsuget vandet. Hæld evt. overskydende vand fra.

Kom medister i en gryde og dæk med koldt vand.

Pil løg og skær i kvarte. Kom løg i gryden sammen med peberkorn, eddike og salt. Bring medister forsigtigt i kog og lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Skum det hvide skum af undervejs. Sluk for varmen og lad medisteren trække i 5-10 minutter i kogelagen, indtil den har sat sig helt.

Skræl gulerødder og skær i tern. Skyl og hak timian.

Varm olie på en pande og steg gulerødder ved hård varme, så de får en flot karamelliseret stegeskorpe på alle sider, ca. 15 minutter. Krydr med salt, peber, eddike og hakket timian. Vend gulerødderne godt rundt og kom dem i en skål.

Skyl æble og skær i små tern.

Medister:
Varm olie på en pande. Steg medister ved medium varme i ca. 5 minutter på hver side, så den får en flot stegeskorpe, uden at sprække. Krydr med salt og peber.

Mos:
Blend gule ærter, eddike, salt og peber til en glat mos med en stavblender. Vend æbler i mosen og smag til med salt, peber og eddike.

Tag medisteren af panden og skær ud i stykker og server med mos af gule ærter og timianstegte gulerødder.

Tips

Energifordeling

Nu hedder det hakket kød af gris. Før hed udskæringen hakket kød af svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 615 g af retten): 

Energi: 2818 kJ (671 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 63 g

kostfibre: 13 g

fedt: 28 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 459 kJ (109 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g