Stegt kalvelever med salat og stegte kartofler

Stegt kalvelever med salat og stegte kartofler

Af Louise Dandanell Ørsted | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Stegt kalvelever med salat og stegte kartofler

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g kalvelever i skiver
2 tsk olie eller smør
Salt og peber
Et par kviste frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
1 spsk mørk balsamico eller anden kryddereddike

500 g kogte kartofler
2 tsk olie eller smør
Evt. 1 lille bundt persille, purløg eller kørvel

1 pakke blandet salat, gerne frisé og radiccio, 75 g
1 blodappelsin eller en almindelig, 190 g
2-3 tsk æble- eller kryddereddike

Pynt
4 valnødder

Sådan gør du

Skær leveren i strimler ca. 2x2x6 cm. Dup den tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Varm olie/smør på en pande ved god varme. Brun kødet på alle sider 3-4 minutter.
Hæld balsamico over og lad det bruse op. Tilsæt rosmarin og steg færdigt 5-6 minutter ved middel varme. Vend jævnligt.

Skær kartoflerne i mindre stykker. Varm olie/smør på en pande ved god varme. Steg kartoflerne gyldne, vend jævnligt. Krydr med salt og peber og evt. hakkede krydderurter.

Skyl salaten og del den i mundrette stykker.
Skræl appelsinen og skær appelsinkødet i tynde både.
Hak valnødder groft.
Dryp eddike over salaten og pynt med hakkede valnødder.

Tips

  • Er også en dejlig forret i en lille portion og med brød i stedet for kartofler.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 26%
Kulhydrat 50%
Fedt 24%
1995 kJ – 475 kcal