Stegt flæsk med rabarber-ramsløg-sauce

Stegt flæsk med rabarber-ramsløg-sauce

Af Tina Scheftelowitz

Det skal du bruge

4 personer

600 g svinebryst, stegestykke i skiver, ½-1 cm tykke
Salt og peber

Rabarber-ramsløg-sauce
500 g rabarberstilke uden blade
1 dl hvidvin eller vand
Ca. 75 g sukker - gerne rørsukker
1 stort bundt ramsløg eller 1 fed hvidløg og 1 bundt purløg

Tilbehør

1 kg nye kartofler
Evt. chiliflager

Ca. 40 minutter


Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Stegning på pande:
Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Stegning i ovn:
Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Skær rabarberne i mindre stykker og kog dem i vinen under låg ca. 10 minutter til de er kogt næsten ud.
Tilsæt sukker og smag til med sukker og salt. Tilsæt evt. vand, hvis saucen er for tyk. Varm saucen igennem lige før servering og kom fintsnittet ramsløg i. Kog 1 minut. Gem evt. lidt ramsløg til pynt.

Tips

  • Ramsløg kan plukkes i naturen om foråret eller købes i enkelte supermarkeder og hos enkelte grønthandlere. En blanding af finthakket hvidløg og snittet purløg kan bruges i stedet for ramsløg.
  • Server evt. en salat til af spidskål, agurk, radiser og spinat. Saucen kan også bruges som dressing til.
  • Evt. rester af rabarber-ramsløg-saucen kan gemmes i køleskab i nogle dage og bruges til andre lidt fede ting.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 55%
Fedt 22% 
2180 kJ - 520 kcal
Sund hverdagsmad