Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g grisebryst, stegestykke i skiver, ½-1 cm tykke
Salt og peber
Rabarber-ramsløg-sauce
500 g rabarberstilke uden blade
1 dl hvidvin eller vand
Ca. 75 g sukker - gerne rørsukker
1 stort bundt ramsløg eller 1 fed hvidløg og 1 bundt purløg
Tilbehør
1 kg nye kartofler
Evt. chiliflager
Sådan gør du
Kog kartoflerne.
Stegning på pande:
Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Stegning i ovn:
Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Skær rabarberne i mindre stykker og kog dem i vinen under låg ca. 10 minutter til de er kogt næsten ud.
Tilsæt sukker og smag til med sukker og salt. Tilsæt evt. vand, hvis saucen er for tyk. Varm saucen igennem lige før servering og kom fintsnittet ramsløg i. Kog 1 minut. Gem evt. lidt ramsløg til pynt.
Tips
- Ramsløg kan plukkes i naturen om foråret eller købes i enkelte supermarkeder og hos enkelte grønthandlere. En blanding af finthakket hvidløg og snittet purløg kan bruges i stedet for ramsløg.
- Server evt. en salat til af spidskål, agurk, radiser og spinat. Saucen kan også bruges som dressing til.
- Evt. rester af rabarber-ramsløg-saucen kan gemmes i køleskab i nogle dage og bruges til andre lidt fede ting.
Energifordeling
Nu hedder det bryst, stegestykke med ben af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke med ben af svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 555 g af retten):
Energi: 2112 kJ (503 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 62 g
kostfibre: 9 g
fedt: 13 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 379 kJ (90 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g