Stegt bacon på toast med stegt tomat og mynte

Lækker sprødstegt bacon på fuldkornstoast med stegt tomat og mynte.

Af Jesper Paustian | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Stegt bacon på toast med stegt tomat og mynte

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 pakke bacon, ca. 8 skiver, 125 g

Stegte tomater med mynte
16 små tomater, ca. 400 g
Salt
1 knivspids sukker
3 skalotteløg, ca. 110 g
1 fed hvidløg
1 tsk olie
2 spsk eddike – fx sherryeddike
Mynte
Peber

Tilbehør

4 skiver fuldkornstoastbrød, 180 g

Sådan gør du

Steg bacon på en pande ved god varme til det er gyldent og sprødt, tag det af panden og læg det på køkkenrulle.

Halver tomater og krydr med salt og sukker på skærefladen. Lad tomaterne trække i ca. 10 minutter.

Pil skalotteløg og hvidløg og hak det fint. Varm olie på panden ved god varme. Steg løgene på panden til de er gyldne, ca. 1-2 minutter. Pas på de ikke bliver brune. Tilsæt de halve tomater og vend rundt i ca. 1 minut. Tilsæt eddike og lad det simre i ca. 4 minutter ved svag varme – rør jævnligt.

Skyl og hak mynte og vend sammen med tomater og løg lige inden servering. Smag til med salt og peber.

Rist brød på en brødrister.

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 415 g af retten): 

Energi: 1927 kJ (459 kcal)

protein: 20 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 9 g

fedt: 16 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 461 kJ (110 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g