Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Squashpasta
2 store squash
1 spsk. olivenolie
1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt, fintsnittet
1 chili
1 citron
Salt
Peber
Asiatiske frikadeller
800 g hakket grisekød, 4-7 %
1 spsk. ingefær, finthakket
1 fed hvidløg
1 chili, finthakket
1 æg
2 spsk hvedemel
Salt
Peber
Sådan gør du
Squashpasta
- Vask squash grundigt.
- Riv squash i lange strimler.
- Forbered dressing til squashpasta af: olivenolie, salt, peber og lidt citron.
- Skær forårsløg, rød peber og chili i små stykker.
- Vend squashpasta med dressingen og kom dernæst forårsløg og rød peber i squashpasta.
- Lav frikadeller og vend også squashpastaen.
Asiatiske frikadeller
- Put alle ingredienser i en skål.
- Rør det hele sammen, så farsen hænger sammen.
- Brug en ske til at lave små frikadeller og læg på en varm pande med olie. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når de første frikadeller kommes på panden.
- Brun dem i 2 minutter på hver side, skru ned til middel varme og steg dem ca. 3-4 minutter på hver side. De skal være brune og gennemstegte.
- Skær evt. en frikadelle over og check om den er gennemstegt.
Servering
- Vend frikadeller i squashpasta.
- Server det hele samlet i en dyb tallerken.
Tips
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 460 g af retten):
Energi: 1734 kJ (413 kcal)
protein: 48 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 3 g
fedt: 18 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 376 kJ (90 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 3 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g