Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g hakket magert oksekød, 4-6 %
2 tsk olivenolie
2 fed hvidløg
1-2 gulerødder (100 g)
1 dl bredbladet persille, hakket
Friskkværnet sort peber
1 tsk salt
2 tsk lime- eller citronsaft
150 g filodej (8 stykker)
1 spsk olivenolie
Ærtedip:
150 g grønne ærter, evt. optøede
50 g usmuttede mandler
1-2 spsk lime- eller citronsaft
Evt. 1/2 tsk hel kommen (ikke spidskommen)
Salt
2-3 blade frisk mynte
Ca. 1 dl vand
Evt. 1 håndfuld friske ribs
Blandet grønt som salat eller stykker til at gnave af:
2 miniagurker (200 g)
1 rød snackpeberfrugt (100 g)
250 g cherrytomater
2 tsk olivenolie
Tilbehør
Lime i både
Sådan gør du
Filodej-pakker:
Brun kødet i varm olie. Tilsæt knust hvidløg, revet gulerod, hakket persille og krydr godt med sort peber, salt og lime- eller citronsaft. Læg et stykke filodej dobbelt på bordet. Læg en skefuld kødfyld i et fladt lag i en firkant på ca. 8x8 cm på midten af dejen. Luk pakken sammen til en flad pakke ved at folde dejen sammen om kødet som en kuvert. Læg med foldningerne nedad på bagepapir på bageplade. Lav 8 pakker, og pensl godt med olie. Bag på nederste ribbe i 200 grader varm ovn ca. 20 min., til pakkerne er sprøde og gennemvarme. Server straks med lime, ærtedip og grønt.
Ærtedip:
Blend mandlerne fint i en foodprocessor eller blender. Stød kommen i en morte, tilsæt det sammen med ærter, lime- eller citronsaft, og krydr med salt. Kør på maskinen til mos. Tilsæt vand til passende cremet konsistens. Vend evt. forsigtigt friske ribs i ærtedippen.
Blandet grønt:
Skær ud i små stykker til salat og vend sammen med olivenolie, eller servér agurk og peberfrugt skåret i stænger med tomaterne lige til at gnave af.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 42%
Fedt 30% (heraf 5 % mættet fedt)
1925 kJ - 450 kcal
Ca. 225 g frugt og grønt pr. person