Sprød tortilla med røræg og sort bønnemos

Sprød tortilla med røræg og sort bønnemos

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

1 person

1 lille løg
½ dåse sorte bønner eller kidneybønner
½ tsk tørret oregano
1 tsk syltet jalapeno chili
2-3 spsk vand
Salt og peber

2 gulerødder
2 æg
2 spsk mælk fx minimælk
½ tsk olie

1 medium fuldkornstortilla, ca. 40 g

Tilbehør

75 g bønner
5-6 cherrytomater

Ca. 30 minutter


Sådan gør du


Pil løget og skær det i små tern. Afdryp de sorte bønner i en si. Kom løg, bønner, hakket jalapeno, oregano og vand i en gryde. Læg låg på gryden. Lad det koge ved middel varme ca. 5 minutter. Mos det lidt med en grydeske eller gaffel, så det bliver en næsten jævn masse. Smag til med salt og peber.

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Pisk æggene sammen i en skål med mælk. Vend gulerødderne i æggemassen. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Hæld æggemassen på. Skru ned til middel varme. Vend rundt i massen til den er gennemstegt.

Hvis du har friske bønner, skal stilken skæres af. Skyl bønnerne og kog dem i letsaltet vand ca. 5 minutter til de er lige netop møre dvs. du nemt kan skære dem igennem med en spisekniv.
Halver cherrytomaterne.

Steg tortillaen sprød på begge sider på en tør pande.

Server tortillaen med et lag sort bønnemos på og æggemassen over. Spis med bønner og halve cherrytomater over.

Tips

  • Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så brug 1 tortilla mere og fordel bønnemos og røræg på.
  • I stedet for grønne bønner kan bruges grøn peberfrugt i strimler.
  • Røræg med revne gulerødder og evt. 1 tsk karry kan også bruges som fyld i fuldkornspitabrød med salat og rød peberfrugt. 
  • Resten af tortillaerne kan du opbevare i en plastpose beregnet til mad i køleskabet. De kan holde sig 3-4 dage.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 48%
Fedt 29%
2380 kJ – 565 kcal
Sund hverdagsmad