Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
2 bøffer af oksefilet 2 cm tykke, á 150 g
Salt og peber
Salat:
1 spidskål, ca. 350 g
200 g sukkerærter
1 cm, eller 1 spsk fint revet peberrod
Dressing:
1 tsk akacie honning
1 tsk grov sennep
½ cm, eller 1 lille tsk fint revet peberrod
50 g hasselnødder
1 tsk olie gerne koldpresset rapsolie
200 g friske bær - ribs, blåbær, solbær eller jordbær
Tilbehør
Groft brød, 200 g
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
- Flyt bøfferne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg til saften kommer op på overfladen, så er bøfferne rosa indeni.
- Tag bøfferne af og sæt dem til side.
- Del spidskålen, skær stokken ud og snit den så fint du overhovedet kan - på tværs.
- Snit sukkerærterne fint, på langs.
- Riv peberroden fint.
- Bland det hele.
- Hak hasselnødderne groft.
- Pisk honning, sennep, hakkede hasselnødder og rapsolie sammen og smag til med salt og peber. Vend bærrene i dressingen.
- Skær kødet i skiver og anret det på salaten.
- Hæld dressingen over.
Tips
- En rest oksefilet fra dagen før kan fint anvendes.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 27%
Kulhydrat: 42%
Fedt: 31%
1620 kJ - 388 kcal