Sprød sommersalat med grillet oksefilet og friske bær

Sprød sommersalat med grillet oksefilet og friske bær

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

2 bøffer af oksefilet 2 cm tykke, á 150 g
Salt og peber

Salat:
1 spidskål, ca. 350 g
200 g sukkerærter
1 cm, eller 1 spsk fint revet peberrod

Dressing:
1 tsk akacie honning
1 tsk grov sennep
½ cm, eller 1 lille tsk fint revet peberrod
50 g hasselnødder
1 tsk olie gerne koldpresset rapsolie
200 g friske bær - ribs, blåbær, solbær eller jordbær

Tilbehør

Groft brød, 200 g


Ca. 20 minutter


Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
  2. Flyt bøfferne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg til saften kommer op på overfladen, så er bøfferne rosa indeni.
  3. Tag bøfferne af og sæt dem til side.
  4. Del spidskålen, skær stokken ud og snit den så fint du overhovedet kan - på tværs.
  5. Snit sukkerærterne fint, på langs.
  6. Riv peberroden fint.
  7. Bland det hele.
  8. Hak hasselnødderne groft.
  9. Pisk honning, sennep, hakkede hasselnødder og rapsolie sammen og smag til med salt og peber. Vend bærrene i dressingen.
  10. Skær kødet i skiver og anret det på salaten.
  11. Hæld dressingen over.

Tips

  • En rest oksefilet fra dagen før kan fint anvendes.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 27%
Kulhydrat: 42%
Fedt: 31%
1620 kJ - 388 kcal
Sund hverdagsmad