Tilberedningstid
Ca. 3½ time, heraf ca. 3 timer i gryde
Det skal du bruge
4-6 personer
2 sprængte griseskanke
2-3 gulerødder
¼ knoldselleri, ca. 250 g
2 persillerod, ca. 250 g
25 g smør
1 spsk frisk ingefær
5 stk hel allehånde eller ½ tsk stødt
1 stk hel kanel
2-3 små tørrede chili eller friske
1 l vand
Kartoffelmos
1¼ kg kartofler
salt og peber
1 bundt persille
Sådan gør du
Sprængte skanke skal bestilles hos slagteren et par dage i forvejen.
Giv skankene et opkog.
Skær grøntsagerne i tern og svits dem i smør i en stor gryde sammen med finthakket ingefær. Læg skankene på grøntsagerne, tilsæt letknust allehånde, de øvrige krydderier og 1 l kogende vand.
Kog skankene under låg ved svag varme til kødet er helt mørt i 2½-3 timer. Kødet skal falde fra benene.
Kog kartoflerne møre og mos dem sammen med grøntsagerne fra skanken. Spæd med lidt siet suppe fra skankene til mosen har en passende konsistens og smag til med salt og peber.
Træk skindet af skankene, fjern fedt og ben og skær kødet i skiver.
Pynt med persille - evt. friteret.
Energifordeling
Nu hedder det skank fra gris. Før hed udskæringen skank fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 755 g af retten):
Energi: 2137 kJ (509 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 9 g
fedt: 17 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 284 kJ (68 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g