Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
6 stk
Dej:
2 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
50 g smør
1 tsk salt
½ dl koldt vand
Fyld:
300 g dampet spinat (delt i mindre stykker, men ikke hakket)
200 g hytteost
3 æg
salt
peber
evt. lidt revet ost (til gratinering)
Sådan gør du
Kom begge slags mel i en foodprocessor (eller brug hænderne, men det kan være lidt hårdt) sammen med salt og smør. Saml dejen med koldt vand. Rul ud, og kom i tærteform. Forbag midt i ovnen ved 200 grader i 10 min.
Rør afdryppet spinat med ost, æg, salt og peber. Kom det oven på dejen, og bag evt. med lidt ost drysset over, midt i ovnen ved 200 grader i 30 min. Afkøl og skær i 6 stykker, der kan fryses stykvis, pakket i smørrebrødspapir og plastpose.
Tips
Lidt stykker af røget laks i tærten vil falde i mange børns smag. Det er en god måde at få dem til at spise fed fisk på i mindre mængder.
Mange vil måske tænke, at spinattærte ikke er noget for børn. Det er ofte et spørgsmål om at gøre reklame for sagen. Når først noget er et hit, kan man jo let konstatere, at spinattærte smager mildt og godt og lokker mange B-vitaminer og jern i de søde børn.
Skipper Skræk har ikke levet forgæves.
Energifordeling
Energiindhold i hele opskriften
7037 kJ (1689 kcal)
Protein 21%
Kulhydrat 33%
Fedt 45%
Energiindhold i ét stk. spinattærte
1173 kJ (282 kcal)
Protein 21%
Kulhydrat 33%
Fedt 45%