Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
300 g skinkeschnitzler af inderlår
200 g frisk spinat, helst ikke for storbladet eller 150 g hel spinat i kugler fra dybfrost
¼ blomkål
3 gulerødder
1 spsk olie
1 l optøet hønsekødssuppe fra frost uden urter, eller brug hønsebouillon
100 g ægnudler
1-2 spsk sojasauce
peber
Tilbehør
4 skiver fuldkornsflutes eller andet fuldkornsbrød, 200 g
Sådan gør du
Suppe
- Rens spinaten for grove stilke.
- Skyl spinaten for jord, hvis den ikke er skyllet.
- Skyl og rens blomkålen og skær den i små buketter.
- Skær stokken i tern.
- Skræl gulerødderne.
- Skær dem i tynde skiver på skrå.
- Skær schnitzlerne i tynde strimler, ½x1x5 cm.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt.
- En wok eller stegegryde varmes op.
- Kom halvdelen af olien i.
- Steg halvdelen af kødet ved kraftig varme, lad kødet danne skorpe, inden det vendes og vend kødet hele tiden i 1½ minut.
- Tag kødet op på en tallerken.
- Gentag med resten af kødet.
- Svits blomkål og gulerødder ca. 1 minut.
- Tilsæt suppen og varm den op.
- Tilsæt nudlerne. Kog 2 minutter.
- Tilsæt spinaten. Hvis der bruges frossen spinat, tilsættes den direkte fra fryseren.
- Kog suppen 1-2 minutter.
- Tilsæt kød og varm suppen igennem.
- Smag til med sojasauce og peber.
Tilbehør
- Skær brødet i skiver
Tips
- Minutstrimler eller minuttern af skinkeinderlår ½ x ½ x ca. 8 cm kan bruges i stedet for schnitzler.
- Ønsker man en mere krydret suppe kan den smages til med frisk revet ingefær og/eller sambal oelek (nok mest for de voksne, da det er ret stærkt).
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten):
Energi: 1748 kJ (416 kcal)
Protein: 27 g
Kulhydrat: 48 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 302 kJ (72 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g