Spinatsuppe med lynstegte minutstrimler

Hurtig nudelsuppe med mange grøntsager og et asiatisk twist.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

300 g skinkeschnitzler af inderlår
200 g frisk spinat, helst ikke for storbladet eller 150 g hel spinat i kugler fra dybfrost
¼ blomkål
3 gulerødder
1 spsk olie
1 l optøet hønsekødssuppe fra frost uden urter, eller brug hønsebouillon
100 g ægnudler
1-2 spsk sojasauce
peber

 

Tilbehør

4 skiver fuldkornsflutes eller andet fuldkornsbrød, 200 g

Sådan gør du

 Suppe

  1. Rens spinaten for grove stilke. 
  2. Skyl spinaten for jord, hvis den ikke er skyllet.
  3. Skyl og rens blomkålen og skær den i små buketter. 
  4. Skær stokken i tern.
  5. Skræl gulerødderne. 
  6. Skær dem i tynde skiver på skrå. 
  7. Skær schnitzlerne i tynde strimler, ½x1x5 cm.
  8. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt.
  9. En wok eller stegegryde varmes op. 
  10. Kom halvdelen af olien i.
  11. Steg halvdelen af kødet ved kraftig varme, lad kødet danne skorpe, inden det vendes og vend kødet hele tiden i 1½ minut. 
  12. Tag kødet op på en tallerken. 
  13. Gentag med resten af kødet.
  14. Svits blomkål og gulerødder ca. 1 minut. 
  15. Tilsæt suppen og varm den op. 
  16. Tilsæt nudlerne. Kog 2 minutter.
  17. Tilsæt spinaten. Hvis der bruges frossen spinat, tilsættes den direkte fra fryseren. 
  18. Kog suppen 1-2 minutter.
  19. Tilsæt kød og varm suppen igennem. 
  20. Smag til med sojasauce og peber.

Tilbehør

  1. Skær brødet i skiver

Tips

  • Minutstrimler eller minuttern af skinkeinderlår ½ x ½ x ca. 8 cm kan bruges i stedet for schnitzler.
  • Ønsker man en mere krydret suppe kan den smages til med frisk revet ingefær og/eller sambal oelek (nok mest for de voksne, da det er ret stærkt).

Energifordeling

Næringsindhold pr. person  (ca. 600 g af retten):
Energi: 1748 kJ (416 kcal)
Protein: 27 g
Kulhydrat: 48 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 11 g

Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 302 kJ (72 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g