Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

Elsker du nemme, grønne salater med babyspinat? Her serverer vi en lækker opskrift på frisk spinatsalat med hindbær og flæskesvær. Skøn salat med hindbær som kan bruges som tilbehør til fx flæskesteg.

Af Betina Repstock | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

2 personer

50 g puffede flæskesvær
350 g nye kartofler
Salt
1 rødløg, ca. 150 g
50 g sprød salat, fx ¼ iceberg
200 g babyspinat
2 bakker hindbær, ca. 250 g

Dressing til spinatsalat:
5 spsk eddike – evt. hindbæreddike
2 tsk sukker


Tilbehør

140 g groft brød

 

Sådan gør du

  1. Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i en gryde og dæk med vand. Kom lidt salt i og kog med låg i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt koldt vand.
  2. Rør eddike og sukker sammen til dressingen. Pil løg og snit i strimler. Hæld eddiken over løgene.
  3. Snit iceberg og skyl det sammen med babyspinat. Dræn begge dele i en salatslynge eller sigte.
  4. Skyl hindbær og afdryp på køkkenrulle.
  5. Skær de afkølede kartofler i mindre stykker og vend med løg, eddike, salat og spinat.
  6. Kom flæskesvær i en frysepose og knus dem - anvend evt. en kagerulle eller en flaske.
  7. Drys de knuste svær over spinatsalaten og fordel hindbær på toppen.
  8. Server med brød.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 57%
Fedt 23%
2475 kJ – 590 kcal