Spinatsalat med æg og sprøde rugbrødscroutoner

Æg er en sund og billig ingrediens og i vores lækre salat får de selskab af bl.a. pasta, spinat, tomater, bacon og ristet rugbrød. Der serveres dressing til og det hele er klar til servering på kun 20 minutter.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Spinatsalat med æg og sprøde rugbrødscroutoner

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

200 g fuldkornspasta f.eks. skruer eller rør
6 æg
100 g spæde spinatblade eller salat
2 forårsløg
250 g cherrytomater
50 g færdigstegt bacon

Rugbrødscroutoner
4 skiver rugbrød

Dressing
1 ½ dl cremefraiche, 6% fedt
1-2 stilke estragon eller 1 tsk tørret
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kog pastaen og kom den i en si. Skyl den kort med koldt vand og lad dem dryppe af.
  2. Kog æggene smilende eller hårdkogte.
  3. Snit forårsløgene.
  4. Skyl spinatbladene og tør dem fx i salatslynge.
  5. Halver tomaterne.
  6. Skær æggene i halve.
  7. Fordel pasta, spinatblade, forårsløgene, bacon og æg på et fad eller 4 tallerkner.
  8. Skær rugbrødsskiverne i små tern og rist dem på en tør pande til de er sprøde. Vend dem jævnligt. Læg dem på bagepapir til afkøling. Drys dem over salaten.
  9. Rør cremefraichen med 1 spsk finthakket estragon og smag til med salt og peber.
  10. Server dressingen til salaten.

Tips

  • I stedet for estragon kan der bruges basilikum, karse eller persille.
  • Prøv også vores lækre spinatsalat med hindbær og flæskesvær.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 21%
Kulhydrat 50%
Fedt 29%
2090 kJ – 495 kcal