Spinatsalat med æg og sprøde rugbrødscroutoner

Spinatsalat med æg og sprøde rugbrødscroutoner

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

200 g fuldkornspasta f.eks. skruer eller rør
6 æg
100 g spæde spinatblade eller salat
2 forårsløg
250 g cherrytomater
50 g færdigstegt bacon

Rugbrødscroutoner
4 skiver rugbrød

Dressing
1 ½ dl cremefraiche, 6% fedt
1-2 stilke estragon eller 1 tsk tørret
Salt og peber

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Kog pastaen og kom den i en si. Skyl den kort med koldt vand og lad dem dryppe af. Kog æggene smilende eller hårdkogte. Snit forårsløgene. Skyl spinatbladene og tør dem fx i salatslynge. Halver tomaterne. Skær æggene i halve. Fordel pasta, spinatblade, forårsløgene, bacon og æg på et fad eller 4 tallerkner.

Skær rugbrødsskiverne i små tern og rist dem på en tør pande til de er sprøde. Vend dem jævnligt. Læg dem på bagepapir til afkøling. Drys dem over salaten.

Rør cremefraichen med 1 spsk finthakket estragon og smag til med salt og peber. Server dressingen til salaten.

Tips

  • I stedet for estragon kan der bruges basilikum, karse eller persille.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 21%
Kulhydrat 50%
Fedt 29%
2090 kJ – 495 kcal
Sund hverdagsmad