Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Spinatpandekager
125 g baby spinat
1 dl mælk
3 æg
30 g smør
200 g hvedemel
Salt og peber
smør til stegning
Syltede rødløg
2 rødløg
1 usprøjtet citron
1 spsk akaciehonning
Koteletter
4 koteletter af gris, 600 g
1 spsk olivenolie
Pynt
2 dl græsk yoghurt
200 g babyspinat
Sådan gør du
- Skyl spinat og blend den med mælk til du får en helt grøn mælk.
- Slå æg ud i en skål og tilsæt mel og spinat-mælk lidt ad gangen, til du får en helt ensartet lind dej.
- Smelt smør i en lille gryde og rør det i pandekagedejen sammen med et nip salt og peber.
- Varm lidt smør på en pande. Hæld ½ dl pandekagedej på og steg pandekagen ca. 30 sekunder på begge sider, så den får en flot farve. Fortsæt til al dejen er brugt.
- Pil og halver rødløg og snit dem helt fint.
- Kom løg i en skål sammen med fintrevet skal og saft fra citron, honning, salt og peber og vend godt rundt, lad det marinere i mindst 10 minutter.
- Krydr koteletter med salt og peber.
- Varm en pande ved høj varme og steg fedtkanten på koteletterne, så den bliver sprød og gylden.
- Brun nu koteletterne 1 minut på hver side, sku ned til middel varme. Steg yderligere 2-3 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe og samtidig er saftige i midten.
- Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i 4-5 minutter, inden de skæres i tynde skiver.
- Anret de lune pandekager med skiver af kotelet, små klatter af yoghurt, syltet løg og babyspinat.
Tips
- Dejen kan også laves til de flotteste grønne vafler.
- Pandekagerne kan sagtens laves i forvejen og så lunes, når de skal spises.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 29%
Fedt 46%
2485 kJ - 594 kcal