Spinatpandekager med syltede rødløg, feta og kotelet

Velsmagende spinatpandekager med fyld af feta og tynde skiver af kotelet, som toppes op med græsk yoghurt, syltede løg og babyspinat.

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Spinatpandekager med syltede rødløg, feta og kotelet

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Spinatpandekager
125 g baby spinat
1 dl mælk
3 æg
30 g smør
200 g hvedemel
Salt og peber
smør til stegning

Syltede rødløg
2 rødløg
1 usprøjtet citron
1 spsk akaciehonning

Koteletter
4 koteletter af gris, 600 g
1 spsk olivenolie

Pynt
2 dl græsk yoghurt
200 g babyspinat

Sådan gør du

  1. Skyl spinat og blend den med mælk til du får en helt grøn mælk.
  2. Slå æg ud i en skål og tilsæt mel og spinat-mælk lidt ad gangen, til du får en helt ensartet lind dej.
  3. Smelt smør i en lille gryde og rør det i pandekagedejen sammen med et nip salt og peber.
  4. Varm lidt smør på en pande. Hæld ½ dl pandekagedej på og steg pandekagen ca. 30 sekunder på begge sider, så den får en flot farve. Fortsæt til al dejen er brugt.
  5. Pil og halver rødløg og snit dem helt fint.
  6. Kom løg i en skål sammen med fintrevet skal og saft fra citron, honning, salt og peber og vend godt rundt, lad det marinere i mindst 10 minutter.
  7. Krydr koteletter med salt og peber.
  8. Varm en pande ved høj varme og steg fedtkanten på koteletterne, så den bliver sprød og gylden.
  9. Brun nu koteletterne 1 minut på hver side, sku ned til middel varme. Steg yderligere 2-3 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe og samtidig er saftige i midten.
  10. Tag koteletterne af panden og lad dem hvile i 4-5 minutter, inden de skæres i tynde skiver.
  11. Anret de lune pandekager med skiver af kotelet, små klatter af yoghurt, syltet løg og babyspinat.

 

Tips

  • Dejen kan også laves til de flotteste grønne vafler.
  • Pandekagerne kan sagtens laves i forvejen og så lunes, når de skal spises.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 29%
Fedt 46%
2485 kJ - 594 kcal