Spinatfyldt grisemørbrad med vindruesauce

Delikat, velsmagende og enkel ret med spinatfyldt grisemørbrad med ris og vindruesauce.

Af Susanne Kjaer | Efterår | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 1¼ time

Det skal du bruge

4 personer

1 grisemørbrad, 500-600 g 
400 g frisk spinat
15 g smør
kødsnor
1 dl hvidvin eller bouillon
2 dl bouillon
salt og peber
250 g grønne vindruer, evt. stenfri
1 dl piskefløde
2 stilke blegselleri
2 spsk hasselnødder
evt. majsstivelse

Tilbehør

4 dl ris kogt med ½ tsk gurkemeje eller lidt safran

 

Sådan gør du

Afpuds grisemørbraden for sener og tag bimørbraden af, hvis den ikke allerede er fjernet. Fjern senen på bimørbraden, skær de nederste 3 cm af mørbraden og læg det til side. Hvis der ikke er bimørbrad, skæres 5-7 cm af den nederste del af mørbraden og stykket skæres i 2-3 stykker på langs. Skær 2/3 ned i mørbraden på langs og luk mørbraden op. Drys kødet med salt og peber.

Kom den rensede spinat 1 minut i spilkogende vand tilsat salt. Hæld vandet fra, afkøl straks spinaten i iskoldt vand. Hæld vandet fra og tryk spinaten fri for så meget væde som muligt. Bred spinaten ud over mørbraden og læg bimørbrad og de afskårne spidser på langs af mørbraden. Luk kødet om fyldet med kødsnor. Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme og brun kødet hurtigt på alle sider. Tilsæt hvidvin, halvdelen af bouillonen og salt. Læg låg på og skru ned til svag varme. Lad kødet stege ca. 8 minutter. Vend mørbraden og tilsæt 150 g druer uden sten og steg videre i ca. 8 minutter til mørbraden er netop gennemstegt. Tag kødet op.

Blend druesaucen. Kom resten af bouillonen i saucen og kog godt igennem. Si den, tilsæt fløde og kog til saucen jævner let. Tilsæt fintskåret blegselleri, kog i ca. 2 minutter og tilsæt resten af druerne befriet for sten. Varm saucen igennem, jævn evt. med majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til.

Rist finthakkede hasselnødder på en tør pande og drys dem over retten.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 890 g af retten): 

Energi: 2905 kJ (692 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 77 g

kostfibre: 6 g

fedt: 23 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 327 kJ (78 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g