Tilberedningstid
Ca. 1 time + ½ time i ovnen
Det skal du bruge
8 personer
Lasagne
1 spsk rapsolie
2 tsk chili
400 g hakket grisekød, 6%
2 løg, 250 g
3 fed hvidløg
4 tsk tørret merian eller oregano
2 dåser flåede tomater
150 g flækkede gule ærter
1 dl vand
2 tsk salt
2 spsk koncentreret tomatpure
100 g frisk spinat
4 æg
200 g hytteost, 1,5%
2 tsk salt
peber
250 g blade af spidskål eller hvidkål
125 g revet mozzarella
Quinoasalat
300 g quinoa
240 g edamamebønner
1½ rød peberfrugt, 300 g
1 bundt forårsløg, 100 g
4 store tomater, 280 g
1 stor håndfuld persille, 40 g
Dressing
½ dl olivenolie
½ dl citronsaft
½ dl æblecider eddike
¼ tsk salt
¼ tsk sukker
peber
Sådan gør du
- Varm olie i en gryde ved god varme
- ”Brænd” chilien af
- Svits kødet, til det smuldrer og er blevet lysebrunt
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Tilsæt løg sammen med flåede tomater, flækkede gule ærter, vand og krydderier
- Skru ned til svag varme, læg låg på og lad kødsovsen småkoge i ca. 10 minutter
- Tilsæt spinat og koncentreret tomatpure de sidste minutter af kogetiden
- Smag til med salt
- Tænd ovnen på 175 grader
- Pisk æg og hytteost sammen med salt og peber
- Skær de grove ribber af spidskålbladene
- Læg et lag kødsovs i bunden, så et lag spidskålsblade og derefter oste-æggeblandingen. Gentag lagene. Slut af med oste-æggeblandingen. Drys med revet mozzarella
- Bag lasagnen i ca. 30 minutter til den er gylden
Quinoasalat
- Kog quinoa efter anvisning på emballagen og afkøl den
- Rens og skær peberfrugt og tomater i mindre stykker, forårsløg i tynde skiver på skrå
- Bland grøntsagerne med den afkølede quinoa
Dressing
- Bland ingredienserne til dressingen, smag til med salt og peber
- Skyl og hak persille
- Vend dressingen i salaten sammen med hakket persille
Tips
- Server fuldkornsrugbrød sammen med retten.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten):
Energi: 2324 kJ (553 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 44 g
kostfibre: 12 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 454 kJ (108 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person