Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
12 personer ved buffet eller frokostbord
500 g grisemørbrad eller tykke schnitzler
Salt og peber
12 træspid
3 røde æbler
24 svesker uden sten
2 spsk sesamfrø
Marinade
3 spsk sesamfrø
5-8 cm frisk ingefær
2-3 fed hvidløg
2 spsk sojasauce
1 spsk olie – gerne sesamolie
1 spsk vineddike
1 spsk sukker – gerne farin eller honning
Sådan gør du
Læg træspiddene i koldt vand.
Afpuds mørbraden for sener og evt. fedt. Skær mørbraden igennem på langs og skær den derefter i skiver på ca. 2 cm´s tykkelse.
Drys kødet med ¼ tsk salt.
Lav marinaden. Rist sesamfrøene gyldne på en varm, tør pande til de har taget farve og ”springer”. Knus dem med kagerulle/kødhammer eller stød dem i en morter eller en krydderikværn. Rør dem sammen med 2 spsk revet ingefær, knust hvidløg, soja, olie, vineddike og sukker.
Skær æblerne i ca. 24 tern eller både.
Vend kød, æbler og svesker i marinaden. Stil det i køleskabet til du er klar til at sætte det på spid.
Tænd ovnen på 250 grader eller 225 grader varmluft.
Træk kød, svesker og æbler skiftevis på spid og drys med lidt sesamfrø.
Læg et stykke bagepapir i bunden af et ovnfast fad/bradepande, der er akkurat for kort til spiddene, så spiddene kan hænge på kanten, og saft fra fyldet kan dryppe ned i fadet.
Stil fadet øverst i ovnen og steg 8-10 minutter. Vend spid og giv dem yderligere 8-10 minutter. Tjek om det største stykke kød er lige netop gennemstegt.
Tips
-
Kød, svesker og æbler kan ligge i marinaden i køleskabet op til 1 døgn.
-
Server spiddene varme, lune eller afkølede.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 100 g af retten):
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 584 kJ (139 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g