Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
50 g ægnudler
1 løg
2 stilke blegselleri eller 1 peberfrugt
½ spsk olie
5 dl bouillon
2 dl purerede tomater fra karton
½-1 tsk sambal oelek
½ tsk stødt spidskommen
sojasauce
salt og peber
Tilbehør
100 g flutes
Sådan gør du
Kog nudlerne. Hæld nudlerne op i en si. Skær de afdryppede nudler i mindre
stykker på et skærebræt.
Hak løget mellemfint. Skær blegsellerien igennem
på langs og herefter i tynde skiver.
Svits løg, blegselleri og kød i
olien til kødet skifter farve. Tilsæt bouillon, purerede tomater, sambal oelek
og spidskommen. Kog suppen under låg ca. 5 minutter. Vend ægnudlerne i og varm
igennem. Smag til med sojasauce, salt og peber.
Tips
- De purerede tomater kan erstattes af 1½ dl tomatpuré og ½ dl ekstra bouillon.
- Suppen kan pyntes med hakket persille.
- Suppen kan tilsættes shitakesvampe eller champignoner i skiver.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1908 kJ (454 kcal)
protein: 31 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 4 g
fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 294 kJ (65 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2038 kJ (485 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 4 g
fedt 17 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 314 kJ (75 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g