Spicy nudelsuppe med hakket grisekød

Nem og hurtig nudelsuppe med hakket grisekød og spicy krydderier.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Spicy nudelsuppe med hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
50 g ægnudler
1 løg
2 stilke blegselleri eller 1 peberfrugt
½ spsk olie
5 dl bouillon
2 dl purerede tomater fra karton
½-1 tsk sambal oelek
½ tsk stødt spidskommen
sojasauce
salt og peber

Tilbehør

100 g flutes

Sådan gør du

Kog nudlerne. Hæld nudlerne op i en si. Skær de afdryppede nudler i mindre stykker på et skærebræt.

Hak løget mellemfint. Skær blegsellerien igennem på langs og herefter i tynde skiver.

Svits løg, blegselleri og kød i olien til kødet skifter farve. Tilsæt bouillon, purerede tomater, sambal oelek og spidskommen. Kog suppen under låg ca. 5 minutter. Vend ægnudlerne i og varm igennem. Smag til med sojasauce, salt og peber.

 

Tips

  • De purerede tomater kan erstattes af 1½ dl tomatpuré og ½ dl ekstra bouillon.
  • Suppen kan pyntes med hakket persille.
  • Suppen kan tilsættes shitakesvampe eller champignoner i skiver.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1908 kJ (454 kcal)

protein: 31 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 4 g

fedt: 13 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 294 kJ (65 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2038 kJ (485 kcal)

protein: 30 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 4 g

fedt 17 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 314 kJ (75 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g