Spicy mangosalat med dampet ris og Pad Krapow

Pad Krapow er en let og sommerlig thailandsk klassiker med hakket grisekød og en god kombination af alle fem grundsmage: Det sure, salte, bitre, søde og umami.

Af William Milsted | Sommer | Hovedretter | Hverdag


Spicy mangosalat med dampet ris og pad-krapow

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Mangosalat
3 forårsløg
1 rødløg
2 mango (de skal være modne og søde)
1 bdt koriander
1 chili
1 lime
½ dl sesamolie

Ris
300 g ris
6 dl vand
1 spsk salt

Pad Krapow
400 g hakket grisekød, 5-10% fedt
½ dl olivenolie
4 fed hvidløg
2 røde thai chili
1 citrongræs
4 blade kefir limeblade
1 bundt basilikum, evt. thai basilikum
200 g spinat
2 spsk soya
1 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker

 

Sådan gør du

  1. Forårsløg, rødløg, koriander og chili snittes fint, og mango skæres ud i store stykker. Det vendes sammen med saft og skal fra 1 lime og sesamolie.
  2. Kom ris i en gryde med vand tilsat salt. Når vandet koger, skrues der helt ned for varmen, og risene koges ved svag varme, under låg i 12 minutter. Lad herefter risene trække i ca. 10 minutter under låg.
  3. Varm olie i en stor stegepande ved høj varme. Brun kødet til alt har skiftet farve og er blevet gyldent. Tilsæt finthakket hvidløg, finthakket chili, flækket citrongræs og limeblade, og lad det stege i 10 minutter.
  4. Tilsæt grovhakket spinat og basilikum, og lad det simre i 5 minutter. Smag kødet til med soya, fiskesauce, østerssauce og sukker.
  5. Spis Pad Krapow sammen med ris og mangosalat.

Tips

  • Citrongræs kan ikke spises men tilsættes for at give en frisk smag, derfor skal den også ud af retten igen inden servering. For at få mest mulig smag ud af citrongræs bør den flækkes, det kan f.eks. gøres ved at banke den med en kagerulle.
  • Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten) med  5-10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 3198 kJ ( 761kcal)

protein: 31 g

kulhydrat: 78 g

kostfibre: 8 g

fedt: 35 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 526 kJ (125 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 13 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 6 g