Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Mangosalat
3 forårsløg
1 rødløg
2 mango (de skal være modne og søde)
1 bdt koriander
1 chili
1 lime
½ dl sesamolie
Ris
300 g ris
6 dl vand
1 spsk salt
Pad Krapow
400 g hakket grisekød, 5-10% fedt
½ dl olivenolie
4 fed hvidløg
2 røde thai chili
1 citrongræs
4 blade kefir limeblade
1 bundt basilikum, evt. thai basilikum
200 g spinat
2 spsk soya
1 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
Sådan gør du
- Forårsløg, rødløg, koriander og chili snittes fint, og mango skæres ud i store stykker. Det vendes sammen med saft og skal fra 1 lime og sesamolie.
- Kom ris i en gryde med vand tilsat salt. Når vandet koger, skrues der helt ned for varmen, og risene koges ved svag varme, under låg i 12 minutter. Lad herefter risene trække i ca. 10 minutter under låg.
- Varm olie i en stor stegepande ved høj varme. Brun kødet til alt har skiftet farve og er blevet gyldent. Tilsæt finthakket hvidløg, finthakket chili, flækket citrongræs og limeblade, og lad det stege i 10 minutter.
- Tilsæt grovhakket spinat og basilikum, og lad det simre i 5 minutter. Smag kødet til med soya, fiskesauce, østerssauce og sukker.
- Spis Pad Krapow sammen med ris og mangosalat.
Tips
- Citrongræs kan ikke spises men tilsættes for at give en frisk smag, derfor skal den også ud af retten igen inden servering. For at få mest mulig smag ud af citrongræs bør den flækkes, det kan f.eks. gøres ved at banke den med en kagerulle.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten) med 5-10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3198 kJ ( 761kcal)
protein: 31 g
kulhydrat: 78 g
kostfibre: 8 g
fedt: 35 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 526 kJ (125 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 1 g
fedt: 6 g