Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g afpudset grisemørbrad
1 tsk sukker
½ tsk salt
½ tsk chilipulver
½ tsk sød paprika
8 -12 spid evt. træspid
Sommersalat
400 g kartofler
2 spsk olie
2 gulerødder
1 agurk
1 løg
1 fed hvidløg
½ dl æbleeddike eller en anden frugteddike
1 tsk sukker
1 bundt kørvel eller dild
Tilbehør
300 g groft brød
Sådan gør du
Tænd grillen.
Læg bambusspiddene i vand ½ time før de skal bruges.
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden midt igennem på langs og derefter i 2 cm skiver. Bland sukker, salt, chilipulver og paprika og vend kødet rundt i blandingen. Stil det i køleskab i 15 minutter.
Skær kartoflerne i tern på ca. 1 x 1 cm.
Lad olien blive varm på en stor pande ved kraftig varme. Steg kartoflerne gyldne og lige netop møre. Tag dem af varmen.
Skær gulerødder i tynde skrå skiver og agurk i tern på ca. 1 x 1 cm.
Hak løg og hvidløg fint.
Bland de varme kartofler, gulerødder, agurk, løg og hvidløg.
Bland eddike og sukker og vend det i salaten. Smag til med salt og peber.
Bland hakket kørvel eller dild i salaten.
Sæt kødstykkerne på spiddene.
Grill kødet ca. 8 minutter i alt. Vend det jævnligt.
Tips
- Kødet kan marinere i køleskabet i op til 1 døgn.
- En rest kogte kartofler kan bruges i stedet for rå kartofler.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 462 g af retten):
Energi: 2206 kJ (527 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 61 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 477 kJ (114 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g