Tilberedningstid
30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Det varme
200 g pulled pork
300 g fritter af sød kartoffel
200 g grønne bønner
3 tsk olivenolie
1 tsk salt
Friskkværnet peber
250 g nudler, gerne fuldkorn
2 tsk salt
Grønt
60 g grønkål
250 g cherry tomater
Dressing
2 dl creme fraiche 9 %
4 spsk chili sauce
10-20 g jalapenõs
1 tsk salt
Sådan gør du
Det varme:
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
- Tag kødet ud af indpakningen. Afvej en passende mængde og læg det der skal bruges i et ovnfast fad som passer til kødmængden. Hæld noget af stegeskyen ved. Gem resten i en tætsluttet beholder til et andet måltid
- Placer på en bageplade, beklædt med bagepapir, de søde kartoffelfritter og de grønne bønner
- Gnid olivenolie og salt og peber på de grønne bønner
- Sæt kød, fritter og grønne bønner i ovnen. Det skal have 25-30 min
- Når kødet er færdigt, kan det trækkes fra hinanden med to gafler
- Kog nudlerne som anvist på pakken med salt. Hæld vandet fra, når nudlerne er al dente
Grønt:
- Skyl og snit grønkålen fint
- Skyl tomaterne og skær i halve
Dressing:
- Bland cremefraiche og chili sauce i en skål
- Hak jalapenõs i mindre stykker og bland i dressingen
- Smag til med salt
Servering:
- Placer nudlerne i bunden af en dyb tallerken og tilsæt lidt af dressingen og bland godt rundt. Tilføj henholdsvis grønkål, fritter, bønner, kød, tomater og top med dressing
Tips
- Køb pulled pork halvfærdigt, så sparer du tid.
- Udskift evt. de færdige fritter med frisk sød kartoffel og lav fritterne selv.
- Du kan både bruge friske og frosne bønner.
- Du kan altid ændre toppings og base efter smag.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 548 g af retten):
Energi: 2446 kJ (582 kcal)
Protein: 24 g
Kulhydrat: 75 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 641 kJ (153 kcal)
Protein: 4,4 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 1,9 g
Fedt: 3,2 g