Spicy bowl

Her har du en nem og skøn salat bowl med en ganske lille smule kød. De ca. 50 g kød pr. person er med til at optimere optagelsen af jern og zink fra bl.a. grønkål, de grønne bønner og fuldkornsnudlerne som du også finder i denne spicy bowl. Salaten indeholder både kolde og varme elementer, og du kan sætte spark på smagen med mere chili.

Kødfaktor


Tilberedningstid

30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Det varme

200 g pulled pork

300 g fritter af sød kartoffel

200 g grønne bønner

3 tsk olivenolie

1 tsk salt

Friskkværnet peber

250 g nudler, gerne fuldkorn

2 tsk salt

Grønt

60 g grønkål

250 g cherry tomater

Dressing

2 dl creme fraiche 9 %

4 spsk chili sauce

10-20 g jalapenõs

1 tsk salt

Sådan gør du

Det varme:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
  2. Tag kødet ud af indpakningen. Afvej en passende mængde og læg det der skal bruges i et ovnfast fad som passer til kødmængden. Hæld noget af stegeskyen ved. Gem resten i en tætsluttet beholder til et andet måltid
  3. Placer på en bageplade, beklædt med bagepapir, de søde kartoffelfritter og de grønne bønner
  4. Gnid olivenolie og salt og peber på de grønne bønner
  5. Sæt kød, fritter og grønne bønner i ovnen. Det skal have 25-30 min
  6. Når kødet er færdigt, kan det trækkes fra hinanden med to gafler 
  7. Kog nudlerne som anvist på pakken med salt. Hæld vandet fra, når nudlerne er al dente    

Grønt:

  1. Skyl og snit grønkålen fint
  2. Skyl tomaterne og skær i halve

Dressing:

  1. Bland cremefraiche og chili sauce i en skål 
  2. Hak jalapenõs i mindre stykker og bland i dressingen
  3. Smag til med salt

Servering:

  1. Placer nudlerne i bunden af en dyb tallerken og tilsæt lidt af dressingen og bland godt rundt. Tilføj henholdsvis grønkål, fritter, bønner, kød, tomater og top med dressing     

Tips

  • Køb pulled pork halvfærdigt, så sparer du tid.
  • Udskift evt. de færdige fritter med frisk sød kartoffel og lav fritterne selv.
  • Du kan både bruge friske og frosne bønner.
  • Du kan altid ændre toppings og base efter smag.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 548 g af retten): 

Energi: 2446 kJ (582 kcal)
Protein: 24 g
Kulhydrat: 75 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 18 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 641 kJ (153 kcal)
Protein: 4,4 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 1,9 g
Fedt: 3,2 g