Spejlæg med tomater og chorizo

Hurtigt anretning der kan pifte enhver morgenmad, brunch eller frokost op.

Af Marie Melchior | Hele året | Morgenmad, Frokost | Weekend


Spejlæg med tomater og chorizo

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter

Det skal du bruge

4 stk.

100 g chorizo
12 små stilktomater

4 æg
1 spsk tørret oregano
Salt og peber

Pynt
Lidt basilikumblade

Tilbehør

Ristet rugbrød, 200 g

Sådan gør du

  1. Skyl tomater.
  2. Skær chorizo i små tern. Svits chorizo på panden i nogle minutter.
  3. Steg tomaterne sammen med chorizo 4-5 minutter. Vend dem undervejs.
  4. Slå æggene ud til spejlæg på panden sammen med chorizo og tomaterne.
  5. Krydr med oregano, salt og peber.
  6. Steg spejlæggene til de får gylden kant.
  7. Pynt med basilikumblad.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen hakket grisekød af bov fra gris. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 170 g af retten): 

Energi: 1265 kJ (302 kcal)

Protein: 15 g

Kulhydrat: 23 g

Kostfibre: 5 g

Fedt: 15 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 734 kJ (175 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 13 g

Kostfibre: 3 g

Fedt: 9 g