Tilberedningstid
Ca. 18 timer heraf arbejdstid 1 time
Det skal du bruge
4 personer
1,5 kg spareribs
Rub
2 spsk brun farin
1½ spsk rørsukker
2 spsk røget paprika
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk løgpulver
1 knsp stødt cayennepeber
1 tsk salt
1 knsp tørret chili
BBQ-sauce
1 ¼ dl ketchup
8 fed hvidløg
4 spsk æbleeddike
8 spsk brun farin
1 knsp chiliflager
3 spsk Worcester-sauce
3 tsk sennepspulver
1 dl appelsinjuice
25 g smør
Coleslaw
1 lille spidskål
1 gulerod
2 stængler bladselleri
1 lille bundt purløg
4 spsk mayonnaise
1 dl skyr
2 spsk æbleeddike
½ citron
2 spsk sukker
1 spsk Dijonsennep
1 tsk salt
Peber
Sådan gør du
- Tør kødet godt af.
- Gnid 75 g af krydderblandingen ind i kødet på alle sider.
- Skær evt. spareribs i mindre stykker, så de kan være i posen.
- Sæt evt. varmebestandigt køkkenfilm over frie benender, så de ikke punkterer posen.
- Læg i poser (i et lag) og vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 63 grader/18:00 timer).
- Bland alle ingredienser til BBQ-sauce i en gryde og varm op i kort tid.
- Blend BBQ-sauce og rør smør i. Lad køle ned.
- Snit spidskålen fint til coleslaw, eventuelt på mandolinjern og riv gulerod og bladselleri. Klip purløg.
- Bland dressing af mayonnaise, skyr, æbleeddike, sukker, Dijonsennep, salt og peber i en skål og bland i grøntsagerne.
- Dup forsigtigt kødet tørt og læg på en brandvarm grill (trækul eller gas) UDEN at pensle med barbecuesauce eller andet.
- Giv dem 1 minut på hver side. Pensl med saucen efter de er vendt (på oversiden).
- Læg på et fad/skærebræt med den tørre side opad og pensl også den med sauce.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 30 minutter for at lune kødet.
Du kan finde andre former for tilbehør til spareribs på opskriften her:
Energifordeling
-