Spareribs - sous vide

Spareribs forberedt i sous vide bliver saftige og så møre, at benene kan trækkes helt rene ud, men uden at kødet falder fra hinanden. Krydderierne giver den lækre, autentiske smag, og den afsluttende grill tilfører sprød skorpe og karamelliseret overflade.

Spareribs - sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer

1,5 kg spareribs

Rub
2 spsk brun farin
1½ spsk rørsukker
2 spsk røget paprika
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk løgpulver
1 knsp stødt cayennepeber
1 tsk salt
1 knsp tørret chili

BBQ-sauce
1 ¼ dl ketchup
8 fed hvidløg
4 spsk æbleeddike
8 spsk brun farin
1 knsp chiliflager
3 spsk Worcester-sauce
3 tsk sennepspulver
1 dl appelsinjuice
25 g smør

Coleslaw
1 lille spidskål
1 gulerod
2 stængler bladselleri
1 lille bundt purløg
4 spsk mayonnaise
1 dl skyr
2 spsk æbleeddike
½ citron
2 spsk sukker
1 spsk Dijonsennep
1 tsk salt
Peber


 


Ca. 18 timer heraf arbejdstid 1 time


Sådan gør du

  1. Tør kødet godt af.
  2. Gnid 75 g af krydderblandingen ind i kødet på alle sider.
  3. Skær evt. spareribs i mindre stykker, så de kan være i posen.
  4. Sæt evt. varmebestandigt køkkenfilm over frie benender, så de ikke punkterer posen.
  5. Læg i poser (i et lag) og vakuumer ved maksimalt tryk.
  6. Tilbered efter ønske (her er brugt 63 grader/18:00 timer).
  7. Bland alle ingredienser til BBQ-sauce i en gryde og varm op i kort tid.
  8. Blend BBQ-sauce og rør smør i. Lad køle ned.
  9. Snit spidskålen fint til coleslaw, eventuelt på mandolinjern og riv gulerod og bladselleri. Klip purløg.
  10. Bland dressing af mayonnaise, skyr, æbleeddike, sukker, Dijonsennep, salt og peber i en skål og bland i grøntsagerne.
  11. Dup forsigtigt kødet tørt og læg på en brandvarm grill (trækul eller gas) UDEN at pensle med barbecuesauce eller andet.
  12. Giv dem 1 minut på hver side. Pensl med saucen efter de er vendt (på oversiden).
  13. Læg på et fad/skærebræt med den tørre side opad og pensl også den med sauce.
       

 

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.

Tips

Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  1. Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
  2. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 30 minutter for at lune kødet.
  • Se video med hvordan maden kan forberedes flere dage i før.
  •  

    Du kan finde andre former for tilbehør til spareribs på opskriften her:

     


    energifordeling

    -
    Grill