Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødboller 
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt 
1 æg 
1 løg, 100 g 
1 fed hvidløg 
1 tsk paprika 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
2 tsk olie 
Tomatsauce 
1 løg, 100 g 
1 fed hvidløg 
2 tsk olie 
2 tsk paprika 
2 dåser flåede tomater med chili, a 400 g 
2 dl bouillon, vand og terning 
1 kg kartofler 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
1 spsk paprika 
250 g grønne bønner 
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. 
Kødboller 
Rør kød og æg sammen. 
Pil og hak løg og hvidløg og rør det i kødet sammen med paprika, salt og peber. 
Tomatsauce 
Pil og hak løg og hvidløg fint. 
Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter. 
Hæld tomater, bouillon og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber. 
Form farsen til kødboller med en teske og læg dem ned i tomatsaucen. 
Sæt gryden i ovnen i ca. 30 minutter. 
Eller hæld tomatsaucen i et ovnfast fad og læg bollerne ned i saucen. 
Skur (eller skræl) kartoflerne og skær dem i små tern. 
Læg bagepapir på en bageplade, læg kartoflerne på. Bag dem i ca. 30 minutter. 
Krydr med salt, peber og paprika, når de kommer ud af ovnen. 
Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand 4-5 minutter. 
Tips
- Pasta fx penne passer også godt til.
- Frosne bønner eller andre grøntsager kan også være tilbehør.
- Kødbollerne er gode i madpakken næste dag.
- Kødbollerne kan bruges i "Krydret og fyldig tomatsuppe med kødboller" eller "Salat med kødboller, kikærter og avokado".
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person 
Protein 26% 
Kulhydrat 42% 
Fedt 32% 
2375 kJ – 565 kcal
 
        