Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødboller
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
1 æg
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 tsk olie
Tomatsauce
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
2 tsk olie
2 tsk paprika
2 dåser flåede tomater med chili, a 400 g
2 dl bouillon, vand og terning
1 kg kartofler
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk paprika
250 g grønne bønner
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Kødboller
Rør kød og æg sammen.
Pil og hak løg og hvidløg og rør det i kødet sammen med paprika, salt og peber.
Tomatsauce
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Varm olie i en gryde og svits løgene et par minutter.
Hæld tomater, bouillon og paprika i og varm saucen i gennem. Smag til med salt og peber.
Form farsen til kødboller med en teske og læg dem ned i tomatsaucen.
Sæt gryden i ovnen i ca. 30 minutter.
Eller hæld tomatsaucen i et ovnfast fad og læg bollerne ned i saucen.
Skur (eller skræl) kartoflerne og skær dem i små tern.
Læg bagepapir på en bageplade, læg kartoflerne på. Bag dem i ca. 30 minutter.
Krydr med salt, peber og paprika, når de kommer ud af ovnen.
Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand 4-5 minutter.
Tips
- Pasta fx penne passer også godt til.
- Frosne bønner eller andre grøntsager kan også være tilbehør.
- Kødbollerne er gode i madpakken næste dag.
- Kødbollerne kan bruges i "Krydret og fyldig tomatsuppe med kødboller" eller "Salat med kødboller, kikærter og avokado".
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 42%
Fedt 32%
2375 kJ – 565 kcal