Spansk paté med røget skinke

Spansk paté med røget skinke

Af Sigrid Fugl | Hele året | Forretter, Frokost, Hovedretter, Buffet | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 1¼ time, heraf 50 minutter i ovn

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
2 skiver franskbrød, sandwichbrød eller 3-4 tvebakker
1½ tsk salt 
2 dl letmælk
1 løg
½ tsk peber
2 æg

250 g frisk spinat eller 150 g frosne hele
spinatblade
¼ tsk salt
¼ tsk sukker 
1-2 rød peberfrugt 
½ spsk olie
1 spsk mel
150 g røget skinke i tern

Tilbehør

Flutes og salat

 

Sådan gør du

Fjern grove stilke og skyl spinaten. Damp den nogle få minutter. Lad den dryppe af i en si.
Afkøl spinaten, hak den groft og krydr den med salt og sukker. Hvis der bruges frossen spinat, skal den tø og trykkes fri for væde, før den dampes og bruges som den friske spinat.

Skær skorpen af brødet. Hæld mælken over og lad det stå i 10 minutter. Skær ¾ af peberfrugten i tern og svits dem 3-4 minutter i olien. Afkøl.

Rør hakket svinekød med salt. Mos brødet til en ensartet masse og rør det i kødet sammen med hakket løg, peber og æg. Del farsen i 3 portioner og læg den ene portion i en form med bagepapir.

Rør den næste portion med spinat, peberfrugt, mel og skinke og læg den i formen. Læg den sidste portion fars øverst. Fold bagepapiret ind over farsen. Stil formen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 175 grader og bag patéen i ca. 50 minutter, til den er gennemstegt.
Mærk med en kødnål. Kødsaften skal være klar. Servér patéen lun eller kold skåret i skiver. Pynt patéen med ¼ peberfrugt skåret i tynde strimler.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 33%
Kulhydrat 37%
Fedt 30%
2310 kJ -  550 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 29%
kulhydrat 34%
Fedt 37%
2505 kJ - 595 kcal