Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
2 løg
3 fed hvidløg
2 tsk olie
2 gulerødder, ca. 150 g
2 små pastinakker, 150 g
200 g hakket oksekød, 4-8 % fedt
1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
1 dåse hakkede tomater, 400 g
½ bouillonterning
3 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret oregano
Salt og peber
400 g spaghetti
Evt. 50 g revet ost
Evt. lidt basilikum til pynt
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløget
- Varm olie i en stor gryde ved god varme
- Svits løg og hvidløg et par minutter heri
- Tilsæt hakket oksekød og steg det med
- Rør jævnligt og steg til alt kødet har skiftet farve og er lysebrunt
- Skræl gulerod og pastinakker. Krydr med salt og peber
- Riv dem groft og kom dem i gryden. Lad dem brune et par minutter
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, basilikum og 2 dl bouillon
- Skru ned til lav varme og lad kødsaucen simre 20-30 minutter under låg
- Kog pasta efter anvisning på pakken
- Smag kødsaucen til med salt, peber og basilikum
- Kog evt. kødsaucen yderligere ind uden låg, hvis den skal være tykkere i konsistensen
- Server med pasta og evt. revet ost
Tips
Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20% - 32 gram protein
Kulhydrat 61% - 92 gram kulhydrat
Fedt 18% - 13 gram fedt
2680 kJ – 640 kcal
970 g frugt og grønt i retten / ca. 245 g pr. person