Det skal du bruge
4 personer
1 stort løg
1-2 gulerødder
1-2 stilke bladselleri
25 g bacon i små tern
400 g hakket svinekød
1 dåse flåede hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk timian
Salt og peber
Tilbehør
300 g fuldkornsspaghetti - gerne med Fuldkornslogoet50 g parmesan
Evt. persille til pynt
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
- Kom baconternene i gryden og steg dem let gyldne. Kom grøntsagerne i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. Kog saucen ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen.
- Skær parmesan i flager eller riv den.
Tips
- Tilsæt evt. 1 dl rødvin til saucen sammen med bouillonen.
- Lav evt. en større portion kødsauce. Saucen kan fryses i passende portioner. Den kan holde sig ca. 3 måneder i fryseren.
- Saucen kan bruges til kartoffelmos, fyld i bagte kartofler, lasagne m.m.
- Saucen kan koges ind fx 10 minutter uden låg og bruges på pizza, i pitabrød og tortillas m.m.
- Server evt. en salat til retten. Hvis der spises 60 g grønt til retten lavet af hakket kød med 6% fedt og 10% fedt, så vil man få en ret, der lever op til kriterierne for 6 om dagen.