Spaghetti med kødsovs af svinekød og bacon

Børnenes italienske favorit serveres her i en version med et twist, hvor der er hakket svinekød og bacon i opskriften. Retten bliver sundere og mere mættende, hvis du serverer fuldkornspasta til. Rester af kødsauce kan bruges dagen efter som fyld i pitabrød.

Spaghetti med kødsauce af svinekød

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

1 stort løg
1-2 gulerødder
1-2 stilke bladselleri
25 g bacon i små tern
400 g hakket svinekød
1 dåse flåede hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk timian
Salt og peber

Tilbehør

300 g fuldkornsspaghetti - gerne med Fuldkornslogoet
50 g parmesan
Evt. persille til pynt

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
Kom baconternene i gryden og steg dem let gyldne. Kom grøntsagerne i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. Kog saucen ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen.

Skær parmesan i flager eller riv den.

Tips

  • Tilsæt evt. 1 dl rødvin til saucen sammen med bouillonen.
  • Lav evt. en større portion kødsauce. Saucen kan fryses i passende portioner. Den kan holde sig ca. 3 måneder i fryseren. Saucen kan bruges til kartoffelmos, fyld i bagte kartofler, lasagne m.m.
  • Saucen kan koges ind fx 10 minutter uden låg og bruges på pizza, i pitabrød og tortillas m.m.
  • Server evt. en salat til retten. Hvis der spises 60 g grønt til retten lavet af hakket kød med 6% fedt og 10% fedt, så vil man få en ret, der lever op til kriterierne for 6 om dagen.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 6% fedt
Protein 28%
Kulhydrat 51%
Fedt 21%
2290 kJ - 545 kcal


Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 10% fedt
Protein 26%
Kulhydrat 47%
Fedt 27%
2450 kJ - 585 kcal




Sund hverdagsmad